Mali ve Burkina Faso, Afrika Birliği Dönem Başkanı'nı istenmeyen kişi ilan etti

AfB Dönem Başkanı Azali Assoumani, Rusya-Afrika Zirvesi'nde Mali ve Burkina Faso liderleriyle aynı fotoğraf karesine girmek istemediği için bu 2 ülkede istenmeyen kişi ilan edildi. Assoumani'nin Mali ve Burkina Faso ziyareti iptal edildi.

Mali ve Burkina Faso, Afrika Birliği Dönem Başkanı'nı istenmeyen kişi ilan etti
Mali ve Burkina Faso, Afrika Birliği Dönem Başkanı'nı istenmeyen kişi ilan etti
GİRİŞ 07.08.2023 03:49 GÜNCELLEME 07.08.2023 03:53
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Yerel basında çıkan haberlerde, aynı zamanda Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı da olan Assoumani'nin, 27 Temmuz'da Rusya-Afrika Zirvesi'nde, yönetimde askerlerin olduğu Burkina Faso ve Mali liderleriyle aile fotoğrafında bulunmak istemediği için bu 2 ülkede istenmeyen kişi ilan edildiği belirtildi.

Assoumani'nin 14 Ağustos'ta AfB Dönem Başkanı sıfatıyla Mali ve Burkina Faso'yu ziyaret etmesi bekleniyordu. Ziyaretin iptal olduğu öğrenildi.

AFRİKALI BAZI LİDERLERDEN AİLE FOTOĞRAFI BOYKOTU

Rusya'nın St. Petersburg kentinde düzenlenen Rusya-Afrika Zirvesinin açılışında çekilen aile fotoğrafında bazı Afrikalı liderler, darbeci hükûmet başkanlarını protesto ederek onlarla aynı kareye girmek istememişti.

AfB Dönem Başkanı ve Komorlar Birliği Cumhurbaşkanı Assoumani'nin yanı sıra Senegal Cumhurbaşkanı Macky Sall, Gine Bissau Cumhurbaşkanı Umaro Sissoco Embalo, Afrika Birliği Komisyonu Başkanı Moussa Faki Mahamat ve Kongo Cumhuriyeti Devlet Başkanı Denis Sassou Nguesso aile fotoğrafında yer almamıştı.

Liderlerin, darbeyle başa gelen Mali Cumhurbaşkanı Assimi Goita ve Burkina Faso Cumhurbaşkanı İbrahim Traore ile aynı fotoğrafta yer almak istemediği ortaya çıkmıştı.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Hakan 8 ay önce Şikayet Et
    Hemen indirin kara kurtlar , acimayin belli ki siyonist rejimin adami
    Cevapla
  • Mustafa 8 ay önce Şikayet Et
    Aynen kardeş
    Cevapla
  • ADALET 8 ay önce Şikayet Et
    afrikaya bir şeyler oluyor yakında yeni bir insan katliamlarına şahit olursak şaşmayın
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    darbe emperyalistlere yapıldı halka değil.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kassam’dan İsrail’e çifte darbe! ‘Ordusunu vur, kamuoyuna yön ver’
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!