Putin'den Rus şirketlere İHA talimatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Kub" ve "Lancet" gibi Rus İHA'larının Ukrayna'da etkili olduğunu belirterek, "Üreticiler, üretimi artıracaklarının sözünü verdiler. Bununla başa çıkıyorlar ancak daha da fazlasına ihtiyaç var." dedi.

Putin'den Rus şirketlere İHA talimatı
Putin'den Rus şirketlere İHA talimatı
GİRİŞ 07.08.2023 15:47 GÜNCELLEME 08.08.2023 15:22

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya devlet savunma sanayi şirketi Rostec'in Başkanı Sergey Çemezov ile Moskova2da bir araya geldi.

Batılı uçak şirketlerinin Rusya'dan ayrılmasıyla Rus uçak üreticilerine önemli bir fırsat doğduğunu vurgulayan Putin, "Üreticilerimizin boşalan bu pazarı doldurmaları için gerçek bir fırsat var. Yabancı üreticiler (Rus pazarına) dönmek istiyor, onlar geri gelmeden önce bunun halledilmesi gerek." diye konuştu.

Putin, Rus İHA üretiminin de artması gerektiğini belirterek, "Kub ve Lancet çok etkili oluyor. Yabancı üretimi de dahil olmak üzere herhangi bir ekipmanı sadece yakmıyorlar, aynı zamanda cephane kısımlarını da patlatıyorlar. Üreticileri üretimi artıracakları sözünü verdiler. Bununla başa çıkıyorlar, ancak daha da fazlasına ihtiyaç var." ifadelerini kullandı.

Çemezov da görüşmede Rus sanayi sektöründeki gelişmeleri aktararak, askeri helikopter ve uçak üretimini 2022'de iki kat artırdıklarını söyledi.

Ukrayna'da kullanılan askeri ürünlerin yüzde 90 düzeyinde Rus yapımı olduğuna işaret eden Çemezov, bunlar arasında T-90 tankları, İskander, Kinjal füzeleri, Ka-52, Mi-28, Su-57, Su-35 hava araçları ve Kub, Lancet gibi İHA'ların yer aldığını kaydetti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dikkat çeken rakamlar! Ülke ülke kişi başına düşen araç sayısı belli oldu
Ermeni vahşetinde yeni delil! Haritalar ortaya çıktı...