Malezya'da bu saati takanlara 3 yıl hapis cezası verilecek

Malezya'da hükümetin İsveçre markası Swatch'un saatlerine el koyması büyük kriz çıkarmıştı. Şimdi de ünlü markanın gökkuşağı saatlerinin takılması, 3 yıla kadar hapis cezasıyla sonuçlanacak.

GİRİŞ 11.08.2023 14:17 GÜNCELLEME 12.08.2023 05:57
Bu Habere 109 Yorum Yapılmış

Malezyalı yetkililer, "Pride" temalı tüm Swatch ürünlerinin ve ambalajlarının yasaklandığını ve bunlardan birine sahip olmanın üç yıla kadar hapis cezası ile sonuçlanabileceğini duyurdu.

Yeni kuralı özetleyen belgeler, yasağı resmileştiren ülkenin gazetesinde de yayımlandı. Hükümet, saatlerdeki unsurların, Malezya'da genel halk tarafından kabul edilmeyen LGBT hareketini teşvik etmeye, desteklemeye ve normalleştirmeye katkıda bulunarak ahlaka ve kamu yararına zarar verebileceğini ayrıntılı olarak açıkladı. Ülkede eşcinsel ilişkiler de yasa dışı.

Hükümet, rahatsız edici ürünlere sahip olduğu tespit edilen herhangi birinin üç yılı aşmayan hapis cezasına veya 20 bin ringgiti (118 bin TL) para cezasına çarptırılabileceği konusunda uyardı.

Dünya Bankası'ndan Uganda'ya LGBT yaptırımıDünya Bankası'ndan Uganda'ya LGBT yaptırımı

Mayıs ayında, Malezya'nın alışveriş merkezlerindeki Swatch mağazaları kolluk kuvvetleri tarafından basılmış ve "Pride Collection" ürünlerine el konulmuştu. Baskının ardından İsviçreli saat markası, Malezya hükümetine tazminat davası açmış ve Pride koleksiyonu parçalarının iade edilmesini istemişti.

Swatch Group CEO’su Nick Hayek Jr. ise, yaşananlar üzerine, "Gökkuşağı renklerini kullanan, barış ve sevgi mesajı taşıyan saat koleksiyonumuzun kim olursa olsun zararlı olabileceğine şiddetle karşı çıkıyoruz." diyerek açıklama yaptı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 109
  • HEYKEL-YIKAN 8 ay önce Şikayet Et
    Şimdi "bizim" ülkemizdekiler müslümanlığı kimseye bırakmazlar !!! Malezya ingiliz sömürgesi vs. vs. derler... AMA ADAMLARIN KOYDUĞU YASAYA BAK, YASAYA !!! bu konuda rusya ve malezya öncü ülkeler AİLEYİ VE GELECEK NESİLLERİ KORUMA KONUSUNDA...Biz ise yaya.
    Cevapla
  • Çok güzel karar 8 ay önce Şikayet Et
    Bizde de aynısı olmalı. Eşcinselliğe ve tuhaf tuhaf şeylere HAYIR !
    Cevapla
  • Mata 8 ay önce Şikayet Et
    Helal olsun size. Malezya hep sevdiğim bir ülke olmuştur. Allah güç kuvvet versin kardeşlerimize.
    Cevapla
  • Hamdi kilic 66 8 ay önce Şikayet Et
    Bu doganin tabiki Allah in yarattigi renklere nasil leke suruyorlar asalik mide bulandirici hareketten ibadettir
    Cevapla
  • Hakan 27 8 ay önce Şikayet Et
    Aynı cezaların bizdede uygulanmasını istiyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, Özgür Özel ile görüşecek! Tarih belli oldu
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!