Danimarka'da Türk Büyükelçiliği önünde alçak saldırı! Canlı yayınladılar

İslam karşıtı ve ırkçı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun bir üyesi, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

Danimarka'da Türk Büyükelçiliği önünde alçak saldırı! Canlı yayınladılar
Danimarka'da Türk Büyükelçiliği önünde alçak saldırı! Canlı yayınladılar
GİRİŞ 12.08.2023 18:31 GÜNCELLEME 13.08.2023 10:07
Bu Habere 328 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABER: İslam karşıtı ve ırkçı "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun bir üyesi, Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yaktı.

ALÇAK SALDIRIYI CANLI YAYINLADILAR

Grup, daha sonra Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i ateşe verdi. İslam karşıtı pankart açan ve sloganlar atan gruptakiler, bu anları sosyal medya hesabından canlı yayınladı.

Grubun provokasyonları, polis korumasında gerçekleştirildi.

Facebook, grubun sosyal medyada paylaştığı bazı videolara kısıtlama getirmişti.

İSVEÇ VE DANİMARKA'DAKİ SALDIRILAR

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken, bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı.

İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 328
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Rabbim onları Kahhâr ismi ile kahru perişan eylesin
    Cevapla
  • AntiZalim 8 ay önce Şikayet Et
    İnançlara saygılı olmayı öğrenemedi gitti bunlar. sapıklık karakterleri olmuş. Yakındır Allah'ın bunlara gazabı.....
    Cevapla
  • Abdurrahman 8 ay önce Şikayet Et
    Kur’an yakmakla tükenmez. Tersten bakarsak islamın duyulması araştırılıp yayılmasına da vesile olur inşallah. 11 Eylül de bir çok Amerikalının müslüman olduğu gibi
    Cevapla
  • Mavi 8 ay önce Şikayet Et
    Allah Kuran'da savaşın diye emrediyor. İslam dünyası, savaş kelimesini sadece, silah lı savaş diye algılıyor. Halbuki, bu akıl ve bilgi savaşıdır. Bilgisizlik en kötü cehalettir. Rabbim iman ve Kuran dan ayırmasın.
    Cevapla
  • Osman 8 ay önce Şikayet Et
    Allah'ım her Kur'an ı Kerim'i yaktıklarında içimiz yanıyor..Biz bir sey yapamıyoruz..Ne olur Rabbim sen bu zalimlere fırsat verme .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı