Rus hükümeti alarma geçti! Wagner'in şifreli mesajları deşifre edildi, ülkede yeni panik..

Wagner'in Rus yönetimine karşı düzenlediği silahlı isyan kalkışmasının ardından yeni gelişmeler yaşanıyor... İngiliz Express gazetesinin haberinbe göre; Rus hükümeti Wagner'in yeni şifreli mesajlarını deşifre ederek ve alarm durumuna geçti.

GİRİŞ 13.08.2023 12:00 GÜNCELLEME 13.08.2023 12:10
Bu Habere 46 Yorum Yapılmış

Rusya'ya karşı düzenlenen silahlı kalkışmaya liderlik eden Prigojin'in nerede olduğu tam olarak bilinmezken Wagner'in yeni şifreli mesajlarının deşifre edilmesinin ardından Putin yönetimindeki Rus hükümetinin alarma geçtiği öğrenildi.

ABD merkezli bir düşünce kuruluşu olan Institute for the Study of War'a (ISW) göre, Vladimir Putin'inPrigojin ile yaptığı anlaşma bu ayın başlarında çöktü.

Kremlin kaynaklarına göre bu, yüzlerce Wagner kuvvetinin toplu halde Rusya'ya dönmesine neden oldu.

Bu paralı askerlerin birçoğunun Moskova'ya yakın bölgelere otobüsle götürülmesi, Rus lidere karşı ikinci bir darbe olacağı konusunda endişelere yol açıyor.

"ŞİFRELİ MESAJ PUTİN'İ PANİĞE SEVK ETTİ"

İngiliz Express gazetesi bu gelişmeyi "Otobüs dolusu paralı asker Rusya'ya dönerken şifreli Wagner mesajı Putin'i paniğe sevk etti" başlığı ile okurlarına duyurdu.

ISW şifreli mesajda paralı askerlere 'iletişim halinde olun. Her an yeni emirler gelebilir' denildiğini aktardı.

Şifreli mesajda Rusya'ya dönen paralı askerlerin çoğunluğunun bu ayın sonunda 'aktive' edileceği belirtildi.

'Aktivasyon' terimi ile tam olarak neyin kast edildiği belirsizliğini korurken bunun ikinci bir darbe girişimi olabileceği yorumları yapılmaya başlandı.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 46
  • Okur 8 ay önce Şikayet Et
    Bence burda gurur yapmanin geregi yok. Zaten operasyon diyorlar savas degil. Operasyon bitmistir deyip Rusya cekilmeli. Yoksa savas uzadikca bu is butun bolgeyi istikrarsizlastiracak be Rusya dahil butun bolge kole olarak batiya rehin dusecek.
    Cevapla
  • yorgun 8 ay önce Şikayet Et
    puding yanlış yaptı abd ,AB ve ingilizlerin oyununa geldi.putin gözde çok büyütülmüş yanlış üstüne yanlış yaparak ülkesini çıkmaza sokuyor.ukraynaya çok zaman verdi..en önemlisi halkını tanımıyormuş.savasacak adamlar ülkeyi terk etti.kiralik orduyla bu iş bu kadar olur
    Cevapla
  • Kalaluçka 8 ay önce Şikayet Et
    Putin Moskova sokaklarında sarhoş adama bile artık söz geçiremiyorsa bitmiş demektir
    Cevapla
  • temel 8 ay önce Şikayet Et
    bunlar bir daha parasi katillere guvenemez onlar da rusya arap katliami yapmak ile kahraman katil olunmiyor ukrani bir kac ay zor dayandi kacti ayni cecen køpekleri gibi
    Cevapla
  • Naftalin 8 ay önce Şikayet Et
    Mert Putin değilde sopayı sen hak ediyon.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Konya'da korkunç ihmal: Çocuklar düğünde havaya ateş açtı