İran'da türbeye silahlı saldırı: 4 ölü

İran’ın Şiraz şehrinde bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 4 kişiyaşamını yitirdi.

GİRİŞ 13.08.2023 21:39 GÜNCELLEME 14.08.2023 14:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İran'ın Şiraz kentinde bulunan Şah Çerağ Türbesi'ne düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere  göre 4 kişi hayatını kaybetti.

İran devlet televizyonu saldırıda 7 kişinin yaralandığını aktardı.

SALDIRGANLARIN İKİ KİŞİ OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Saldırganların iki kişi olduğu, söz konusu kişilerin türbenin Mehdi Kapısı'ndan içeri girmeye çalıştığı kaydedildi.

Olayın ardından saldırganlardan birinin yakalandığı diğerinin ise kaçtığı ifade edildi.

Türbenin kapılarının kapalı olduğu ve güvenlik güçlerinin kaçan saldırganı yakalamak için çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Şah Çerağ Türbesi'ne geçen yıl ekim ayında da silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırı sonucu 13 kişi hayatını kaybetmişti. Bu saldırının faillerinden ikisi, 8 Temmuz 2023’te idam edilmişti.

KAYNAK: NTV
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Haber7.com’da mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • emir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah yardımcıları olsun
    Cevapla
  • Muho 1 yıl önce Şikayet Et
    Slaldirganindir inşallah duan
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Son Dakika: DEM Parti: PKK'nın kongresini topladığını duyurması an meselesi!
Mattia Ahmet Minguzzi'nin öldürülmesine ilişkin yeni görüntüler ortaya çıktı