Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı

İHH, 15 Nisan'dan bu yana iç karışıklığın devam ettiği Sudan’a 15 konteynerlik yardım malzemesi gönderdi.

Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesi ülkeye ulaştı
GİRİŞ 16.08.2023 11:29 GÜNCELLEME 16.08.2023 11:29

Sudan’da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri arasında yaşanan çatışmalar, 4 aydır devam ediyor. Çatışmalar sebebiyle ülkenin birçok bölgesinde gıda, su, ilaç ve yakıt sıkıntısı yaşanıyor. Ülkede şu ana kadar 3 milyona yakın kişi yerlerinden edilmiş durumda. Yayınlanan son uluslararası raporlara göre, 46 milyon nüfuslu ülkede 25 milyon kişi yardıma ihtiyaç duyuyor.

Sudan’ın çeşitli bölgelerinde dağıtılacak

Haziran ayında ülkeye yönelik “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” sloganıyla büyük kapsamlı bir acil yardım çalışması başlatan İHH, “Rotamız Sudan Yükümüz İyilik” çalışmanın ilk etabında gıda, hijyen ve battaniyeden oluşan 15 konteyner yardım malzemesini ülkeye gönderdi. Deniz yoluyla ülkeye gönderilen yardım malzemeleri, Port Sudan’a ulaştı. Yardımlar; Sudan’ın Kuzey, Güney, Orta, Doğu Darfur vilayetlerinde, Nil, Mavi Nil, Hartum, Cezire ve Kuzey eyaletlerinde dağıtılacak.

Basın açıklaması düzenlendi

Yardımların dağıtım yapılması planlanan bölgelere sevkinden önce basın açıklaması düzenlendi.

Basın açıklamasına, Sudan Kültür-Haberleşme ve Medya Bakanı Garham Abd al Gadr, Sosyal İşler ve Kalkınma Bakan Vekili Cemal en-Nail, Acil Durum Komite Başkanı Tümgeneral Azhari Abas, İHH Sudan Temsilcisi Bilal Bahçi, vakıf görevlileri, basın mensupları ve Sudanlılar katıldı.

İHH’ya ve bağışçılara teşekkür

Basın açıklamasını yapan Sudan Sosyal İşler ve Kalkınma Bakan Vekili Cemal en-Nail, yardım çalışması sebebiyle İHH’ya ve bağışçılarına teşekkür etti. Nail, “Yardımların Sudan’ın 9 vilayetine gönderilmesi planlandı. Gelen yardımlar bölgede ki ihtiyaçlara göre belirlendi ve dağıtımlar eyalet yetkilileri ile İHH ekiplerinin koordinasyonunda gerçekleştirilecektir. Yardımları en hızlı şekilde yerlerine ulaştıracağız” ifadelerini kullandı.

İHH, ülkedeki sivillere yönelik insani yardım çalışmalarına devam ediyor.

Destek olmak için

Sudan'daki ihtiyaç sahiplerine İHH aracılığıyla destek olmak için, SUDAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL bağışta bulunulabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına, açıklama kısmına SUDAN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."