3 çocuğunu öldüren kadının savunması kabul edilmedi

Yeni Zelanda'da mahkeme, 3 çocuğunu öldüren kadını, "ruh sağlığının iyi olmadığı" yönündeki savunmasını kabul etmeyerek cinayetten suçlu buldu.

3 çocuğunu öldüren kadının savunması kabul edilmedi
3 çocuğunu öldüren kadının savunması kabul edilmedi
GİRİŞ 16.08.2023 15:42 GÜNCELLEME 16.08.2023 15:42

Yeni Zelanda mahkemesi, yaklaşık iki yıl önce 2 yaşındaki ikiz kızları Maya ve Karla ile 6 yaşındaki kızı Liane'yi öldüren 42 yaşındaki Lauren Dickason'ın "ruh sağlığının iyi olmaması nedeniyle kızlarını öldürdüğü ve suçlu olmadığı" savunmasını kabul etmedi.

Lauren'ın cinayeti işlediği dönemde depresyonda olduğunu kabul eden ancak söz konusu durumun "suçun işlenmesine gerekçe olamayacağını" belirten savcılar, annenin cinayetleri öfkeyle işlediğini kaydetti.

Ayrıca, savcılar, Lauren'ın cinayetten haftalar önce internette "çocuklarda en etkili aşırı doz yöntemleri"ni aradığına da işaret etti.

Lauren'ı çocuklarını öldürmekten suçlu bulan mahkemenin, anneyi müebbet hapisle cezalandırabileceği belirtiliyor.

İkisi de sağlık personeli olan Lauren ve eşi Graham Dickason, cinayetten günler önce Güney Afrika'dan Yeni Zelanda'ya taşınmıştı.

Kızlarını ilk başta kabloyla boğmaya çalışan ardından yastıkla boğarak öldüren Lauren, sonrasında çocuklarını yataklarına yatırarak kendisini de öldürmeye çalışmıştı.

Graham ise polise verdiği ifadede, eşinin ruh sağlığının iyi olmadığını bildiğini ancak böyle bir şey yapabileceğini hiç düşünmediği söylemişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!