İtalya'dan Kaddafi'nin ölümüyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin "öldürülmesine seyirci kalmanın çok ciddi bir hata olduğunu" söyledi.

İtalya'dan Kaddafi'nin ölümüyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf
İtalya'dan Kaddafi'nin ölümüyle ilgili yıllar sonra gelen itiraf
GİRİŞ 18.08.2023 09:51 GÜNCELLEME 19.08.2023 10:33
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

İtalya Dışişleri Bakanı Antonio Tajani, Libya'nın devrik lideri Muammer Kaddafi'nin öldürülmesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

"Batı'nın Kaddafi’nin öldürülmesine seyirci kalmasının çok ciddi bir hata olduğunu" belirten Tajani, "Kaddafi, demokrasinin en iyi rol modellerinden biri değildi ancak öldürülmesinden sonra Libya ve Afrika’da istikrarsızlık başladı." dedi.

Kaddafi, 20 Ekim 2011'de memleketi Sirte kentinde muhalif silahlı gruplar tarafından öldürülmüştü.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 14
  • cimbomlu 8 ay önce Şikayet Et
    hayatınız yalan yapiyorsunuz sonra hata diyirsunuz
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    zaten abd ve batının amacida istikrarsızlık değil mi.
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Zaten hep boyle sonradan itiraf edersiniz simdi libyadan hergun gelen binlerce multecilerle baslari dertte bati musluman ulkeleri yiktikca o halklar simdi avrupanin kapisina coktan dayandi avrupanin basi belada birsey yapamiyorla binlerce gelen gelene e sen ulkeleri yikarsan halkta sana gelir hadi ayin pirincin tasini
    Cevapla
  • Misafir1 8 ay önce Şikayet Et
    Kaddafi istenmedigi yerde durmayacakti. Tunus baskani protestolar baslayinca ulkeden ayrildi. Kaddafide Istanbula yerlesebilirdi.
    Cevapla
  • mefa 8 ay önce Şikayet Et
    Kaddafinin ülkesinde gerçekleştirdiği reformlar sayesinde halk çok mutluydu. Dış güçler sindiremedi. Adamı ortadan kaldırdılar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Serik'te köpeklerden kaçan çocuk arabanın altında kaldı
Bayraktar HÜRKUŞ ile Akıncı'yı takip etti!