Kadirov, Müslüman ülke liderlerine ateş püskürdü

Çeçen lider Ramazan Kadirov, Avrupa'da Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerine pasif kalan Müslüman ülke liderlerini eleştirerek, "Allah'ın gazabından değil de Amerika ve Avrupa'nın yaptırımlarından mı daha çok korkuyorsunuz?" diye sordu.

Kadirov, Müslüman ülke liderlerine ateş püskürdü
Kadirov, Müslüman ülke liderlerine ateş püskürdü
GİRİŞ 18.08.2023 13:49 GÜNCELLEME 18.08.2023 14:50
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti'nin lideri Ramazan Kadirov, Ukrayna'da kaç askeriyle yer aldığını ve Batılı ülkelerde son dönemde artan "Kur'an-ı Kerim yakma" olaylarına dair açıklamalarda bulundu.

"ALLAH'IN GAZABINDAN DAHA MI AZ KORKUYORLAR?"

Avrupa'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik devam eden eylemlerin Müslüman dünyasına karşı "benzeri görülmemiş bir meydan okuma" oluşturduğunu ve "geri dönüşü olmayan bir noktaya getirdiğini" kaydeden Kadirov, "Şu anda Müslüman devletlerin liderleri nerede? Neden kutsal kitabımıza açıkça saldırılar yapılmasına izin veriyorlar. Müslümanları ve İslam'ı korumak için neen önemli bir adım atmıyorlar? Allah'ın gazabından değil de Amerika ve Avrupa'nın yaptırımlarından mı daha çok korkuyorlar?" ifadelerini kullandı.

RUSYA'YI ÖVDÜ, BATI'YI YERDİ

Çeçen lider, Ukrayna'da kutsal değerleri için savaştıklarını söylerken, Rusya'nın, Batı'nın "saldırgan, sömürgeci ve ateist politikalarına" karşı tek başına durduğunu savundu.

"Zaferden (Ukrayna'daki) yüzde 100 eminim. Ukrayna'yla işimiz bittiğinde Kur'an'a saygısızlık eden ülkelere gideceğiz." diyen Kadirov, Rusya'da olaylara göz yummayacak çok sayıda Müslüman olduğunu sözlerine ekledi.

Şu anda Ukrayna'da yaklaşık 10 bin Çeçen savaşçının olduğunu, 15 bin kişinin de savaşa katılmaya hazır olduğunu kaydeden Kadirov, "Otuz, kırk, elli bin gönüllü daha var. Silahlarımız, ağır teçhizatımız var. Zelenskiy'e, ulusunu sattığı zaman neler olduğunu göstereceğiz. Tüm bunları destekleyenlere sonuçlarını da göstereceğiz.

Eğer şeytanın uşakları (Batı dünyası) durdurulmazsa, yarın camilerimizde olacaklar. Çocuklarımızı, namazdan/duadan uzaklaştıacaklar ve insanlarımızı doların kendileri için Tanrı olacağı bir tüketici kitlesine dönüştürecekler." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 57
  • misafir 8 ay önce Şikayet Et
    bu rezilliğe polis korumasında izin veren ülkelerle diplomatik ilişkiler askıya alınmalı
    Cevapla
  • Nuri er 8 ay önce Şikayet Et
    Kadirov kendisine baksın Rusyanın tasmalı köpekliğini bıraksın Çeçen halkını Rusya için kırdırmasın. Putinin yalakası
    Cevapla
  • ömer 8 ay önce Şikayet Et
    Hain veya değil. Bu konu tartışılır. Lakin adam haklı birşey söylemiş. Müslümanlar olarak en kutsal olan kitabımız yakılırken yapılacak tek şey kınama mı?
    Cevapla
  • oğuz 8 ay önce Şikayet Et
    Hain köpek
    Cevapla
  • vahit 8 ay önce Şikayet Et
    helal olsun sana Kadirov
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk