Kanada'da orman yangınları sebebiyle bir kent boşaltılacak

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları eyaletindeki orman yangınları devam ediyor. Alevlerin Yellowknife'a yaklaşması nedeniyle kentte yaşayanların tamamının tahliyesine başlandı.

Kanada'da orman yangınları sebebiyle bir kent boşaltılacak
Kanada'da orman yangınları sebebiyle bir kent boşaltılacak
GİRİŞ 18.08.2023 15:36 GÜNCELLEME 18.08.2023 15:36
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Eyalet yetkilileri, alevlerin Yellowknife kentine 17 kilometre mesafedeki ormanlık alana ulaşması sebebiyle bölgedeki yaklaşık 20 bin kişinin tahliye edilmesine karar verdi.

Kentteki 4 yerleşim noktasının yüksek risk altında bulunduğunu belirten yetkililer, kent sakinlerini cuma öğleden sonraya kadar bu bölgelerden ayrılmaları konusunda uyardı.

Kara yoluyla tahliye imkanı bulunmayan veya sağlık sorunları nedeniyle yüksek risk grubundakilerin hava yoluyla tahliyeleri için yönlendirilecekleri belirtildi.

Eyalet yetkilisi Shane Thompson, basına yaptığı açıklamada, halkın bölgeyi terk etmesi için yeterli zamanın olduğunu ve yağmur yağmadığı takdirde alevlerin hafta sonu yerleşim yerlerine ulaşabileceğini ifade etti.

Yellowknife ve çevresindeki Amerikan yerli toplulukları Ndilo ve Dettah için verilen tahliye talimatı kapsamında eyalet halkının yüzde 15'ine denk gelen 6 bin 800 kişinin tahliyesinin tamamlandığı bildirildi.

Kanada'da dün itibarıyla 1067 orman yangınının devam ettiği ve ülkede bu yıl 21 bin kilometrekare alanın yandığı açıklandı.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Veli 8 ay önce Şikayet Et
    Dünya 4 buçuk milyar yaşında 4 milyar yıl önçe neredeyse hiç kara yoktu dünyanın 100/98 su ile kaplıydi 4 milyar yıl önçe güneş ısısı bir nefes kadar ısıtıyordu 4 buçuk milyar aradan geçti 4 buçuk milyar yıl boyunca günümüze kadar güneş git gide büyüyor artık rahat bir biçimde kış ve yaz his ediliyor 7 sene sonra Ortadoğu’da 1 litre su 100 litre mazot ile bulunmaz nokta
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!