Kanada tarihinin en büyük orman yangını: OHAL ilan edildi

Kanada'nın Kuzeybatı Toprakları ve British Columbia eyaletleri orman yangınlarıyla mücadele ediyor. British Columbia'da OHAL ilan edilirken, binlerce kişinin tahliyesi de hız kesmeden yapılıyor.

GİRİŞ 19.08.2023 12:47 GÜNCELLEME 19.08.2023 14:25
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kanada’nın British Columbia ve Kuzeybatı Toprakları eyaletlerindeki orman yangınlarını söndürme ve tahliye çalışmaları hız kesmeden sürüyor.

British Columbia Başbakanı David Eby, yaptığı açıklamada, son 24 saatte yangınların hızla yayıldığını ve durumun kötüleştiğini söyledi. Yaklaşık 15 bin kişinin tahliye edildiğini belirten Eby, "Bu hızlı kötüleşme nedeniyle bu gece eyalet genelinde olağanüstü hal ilan ediyoruz." dedi.

CBC News, eyaletteki yaklaşık 150 bin nüfuslu Kelowna kentinde ciddi sayıda binanın yangınlarda hasar gördüğünü bildirdi. Kentteki orman yangınlarıyla mücadelede öncelik alevlere havadan müdahale eden uçaklara verildiği için Kelowna Havalimanı’ndaki uçuşların durdurulduğu belirtildi.

BİNLERCE KİŞİYE TAHLİYE UYARISI

British Columbia Acil Durum Yönetimi Başkanı Bowinn Ma da bölgedeki 20 bin kişi için tahliye uyarısı yapıldığını ve durumun hızla gelişmesi nedeniyle bölge sakinlerinin kısa sürede toparlanıp ayrılmaya hazır olmaları gerektiğini söyledi.

Kanada’nın Kuzeybatı Toprakları eyaletinde devam eden orman yangınları, başkent Yellowknife’a yaklaşırken kentte tahliyelerden dolayı neredeyse kimse kalmadı. Eyalet yetkilileri, 48 saatten daha kısa sürede yaklaşık 19 bin kişinin tahliye edildiğini, yalnızca 2 bin 600 kent sakininin kaldığını kaydetti.

Yellowknife’taki 4 yerleşim noktasının yüksek risk altında bulunduğu belirtilmiş, alevlerin kente yaklaşmasından dolayı iki gün önce bölge halkının tahliyesine başlanmıştı.

Kanada’da 16 Ağustos itibarıyla 1067 orman yangınının devam ettiği ve ülkede bu yıl 21 bin kilometrekarelik alanın yandığı bildirilmişti.

KAYNAK: AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 4
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Sizin bir tuzaginiz varsa Rabbimin tuzağına var ve asla kurtulmasıniz bir sinek bir su bir rüzgar ile kavimleri helak etti Kâfirler İslam devleti olsa bu köpekleer korkar cunku olundem korkmayan ordu olur ,
    Cevapla
  • Ferhat 8 ay önce Şikayet Et
    Ne Kadar iblisin küreselci gayri meşru çocuklarının işbirlikçisi var ise Allah toptan belasını versin. Basaramayacaksınız ulan herşey bir tezgah bu uyuyan insanlar uyanacak inşaallah vakit çok geç olmadan. Herşey bir plan dahilinde ilerliyor.
    Cevapla
  • ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    ayet le sabit kendi ellerimizle bozduğumuz düzenden ötürü bu olaylar yaşanıyor.Her sıkıntı yaptığımız işlerden bizi bulur.Yok o uyanacak yok bu uyanacak bahsettiğin belde gayri müslim bir yer neyin kafasındasın ?
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Daha Beter ol inşallah Darısı Diger kuranı yakan ülkerin başına
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan gence saldırmıştı! O gencin ilk ifadesi ortaya çıktı
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...