Yunan basınından skandal manşet: Saldırıya davet!

BM'nin Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engelleme girişimine Ömer Çelik'in tepkisi Yunan basınında çarpıtılarak verildi. CNN Yunanistan 'Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

GİRİŞ 20.08.2023 14:36 GÜNCELLEME 20.08.2023 15:23
Bu Habere 73 Yorum Yapılmış

BM'nin Pile-Yiğitler Yolu Projesi'ni engelleme girişimi, Türk tarafı ile BM arasında gerginliğe sebep oldu. Güvenlik güçlerinin BM askerlerini Yeşil Hat'ta geri itmesiyle, KKTC'li yetkililer yol yapım çalışmalarına yeniden başladı.

KKTC'nin BM kontrolündeki Yeşil Hat üzerinde yer alan Pile köyüne kolay ulaşımı sağlamak üzere uygulamaya konulan yol projesi, önceki gün sabah saatlerinden itibaren BM Barış Gücü askerlerince engellenmeye çalışıldı. KKTC güvenlik güçlerinin, BM Barış Gücü askerlerini KKTC topraklarından Yeşil Hat'ta geri itmesi sonucu yaşanan gerginlik son buldu. KKTC'li yetkililer, Barış Gücü askerlerinin bölgeden ayrıldığını ve yol yapım çalışmalarına başlandığını bildirdi.

Artan gerilimin ardından resmi açıklamalar peş peşe geldi. BM ve KKTC yönetimi birbirini suçladı.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik'in açıklamaları Yunan basınında skandal manşetle verildi. Çelik, "Barış Gücü’nün Rum Kesimi’ni memnun etmeye dönük söz konusu tavrı, bizatihi Kıbrıs’taki varlığını ve itibarını zedelemiştir." 

SÖZLERİNİ ÇARPITTILAR

"Bu süreçte Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne desteğimiz tamdır. Son gelişmeleri yakından takip ediyoruz" ifadelerini kullanmıştı. 

Provokatif bir habere imza atan CNN Yunanistan 'Çelik, Kıbrıslı Türkleri saldırmaya davet ediyor: BM barış gücü kabul edilemez' başlığı ile okurlarının karşısına çıktı.

Haberde 'Çelik, Kıbrıs Türklerinin saldırısından sonra kışkırtıcı bir şekilde, Kıbrıs'taki BM barışı koruma misyonunu kabul edilemez olarak nitelendirdi' denildi.

Haberin devamında 'Çelik, Ankara'nın işgal altındaki Arsos köyünden Kıbrıs'ın ölü bölgesindeki iki toplumlu Pile köyüne giden yolun inşasının insani nitelik taşıdığı yönündeki resmi görüşünü yineledi. Bu kışkırtıcı açıklamayı kişisel Twitter hesabından yayınladı' ifadelerine yer verildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 73
  • Önce VATAN 8 ay önce Şikayet Et
    PİLE yi piRe yaptıracaklar ulan zamanında yarım bıraktığın iş sonra tekrar bacağına dolanır demiş ataşlarımız 1974 te tam yapmış olaydık şuan söz bizde olacaktı, yarım iş karın ağrıtır.
    Cevapla
  • Sivas 58 8 ay önce Şikayet Et
    Amerika'ya güvenip böyle havlıyorlar. Yunanlılar bilir de bizim tokatımızın tadını. Bu gidişle Yunanlıların sayesinde Amerikalılar da öğrenecek tokatımızın tadını.
    Cevapla
  • Orhan 8 ay önce Şikayet Et
    İşleri gucleri yalan haber
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bm yardım ve yataklığından rummenesisti kıprıs türklerini canlı canlı toprağa gömüşlerdir kundaktaki bebek bile vardı kim hatırlar anne o bebeği korumak için kucağına bastırmış toplu mezardan öyle çıkarıldı aynı bosnalılara yaptıklarını kıprıs türklerinede yaptılar unutmayın kafırden dos olmaz.
    Cevapla
  • idam idam 8 ay önce Şikayet Et
    kibristan toprak verelim diyen münafiklarin maskesini düsür yarabbi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig yolunda ilk maçlar: 1. Lig'de play-off heyecanı
Suikaste uğrayan Slovakya Başbakanının bu konuşması Batı'yı rahatsız etti