Savaş daha da şiddetlenecek! 2 ülke kabul etti! 42 adet F-16 gönderilecek

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Danimarka ve Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul ettiğini açıkladı.

GİRİŞ 20.08.2023 18:38 GÜNCELLEME 21.08.2023 00:39
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

Hollanda Başkanı Mark Rutte, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile Eindhoven kentindeki askeri hava üssünde bir araya geldi.

Rutte görüşmeye dair yaptığı açıklamalarda, "Danimarka ve Hollanda Ukrayna'ya F-16 savaş uçağı göndermeyi kabul etti" sözlerine yer verdi.

ZELENSKİY: 42 F-16 GÖNDERİLECEK! BU DAHA BAŞLANGIÇ

Danimarka ziyareti öncesi Hollanda’da Başbakan Mark Rutte ile bir araya gelen Zelenskiy yaptığı açıklamada, "Bugün Ukrayna'nın hava kalkanını güçlendirmek için bir adım daha attık. F-16'lar, Rus teröristleri Ukrayna şehir ve kasabalarından uzak tutmak için kullanılacak. Başbakan Mark Rutte ve ben, pilotlarımız ve mühendislerimiz eğitimlerini tamamladıktan sonra Ukrayna'ya transfer edilecek F-16 sayısı konusunda anlaşmaya vardık. 42 jet. Ve bu sadece başlangıç." demişti.



ABD ONAY VERDİ

Hollanda Savunma Bakanlığı, 18 Ağustos'ta Hollanda'nın Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarını teslim etmesinin ABD tarafından onaylandığını açıklamıştı.



UKRAYNALI PİLOTLARA EĞİTİM VERECEKLER

Ukrayna'ya F-16 tedariki amacıyla Hollanda ve Danimarka'nın öncülüğündeki ülkeler, Ukraynalı pilotları NATO'da yaygın kullanılan ABD yapımı F-16 savaş uçakları için eğitmeyi mayısta kabul etmişti.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Danimarka’nın Ukrayna’ya 19 adet F-16 savaş uçağı göndereceğini açıkladı.

Hollanda’nın ardından Danimarka’yı ziyaret eden Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen ile bir araya geldi. Zelenskiy, Ukrayna’ya verilmesi planlanan uçakları incelemesinin ardından Frederiksen ile ortak basın toplantısı düzenledi. Frederiksen yaptığı açıklamada, "Bugün Ukrayna'ya 19 adet F-16 sağlayacağımızı duyuruyoruz, Danimarka savaş uçaklarının hava sahanızı korumaya yardımcı olacağına inanıyoruz. Bu teslimatın amacı Ukrayna'yı korumaktır. Yeni yıla yaklaştıkça altı adet, gelecek yıl sekiz adet ve ardından beş adet jet daha vermeyi planlıyoruz.” dedi.

Görüşmenin ardından sosyal medya hesabından açıklama yapan Zelenskiy, Frederiksen ile çok verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, “Pilotlarımız ve mühendislerimiz şimdiden Danimarka'da eğitimlerine başladılar. Danimarka, Ukrayna'ya 19 adet F-16 sağlayacak. Hazırlıklar üzerinde çalışıyoruz. Görüşmeler sırasında eğitim görevlerini genişletme ihtimalini de tartıştık. F-16 koalisyonumuz etkinliğini kanıtlıyor. Teşekkürler, Danimarka.” dedi.

HOLLANDA'DA 42, DANİMARKA'DA 30 ADET F-16 BULUNUYOR

Hollanda’nın söz konusu savaş uçaklarını Ukrayna’ya ne zaman teslim edileceğine dair net bir tarih açıklanmazken, ilk teslimatlar ellerindeki F-16’ları F-35’lerle modernize etmek isteyen Hollanda ve Danimarka tarafından yapılacak. Hollanda’nın envanterinde 24’ü aktif kullanımda olmak üzere toplam 42, Danimarka’nın envanterinde ise 30 adet F-16 savaş uçağı bulunuyor.

KAYNAK: İHA
Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 153
  • Koli 8 ay önce Şikayet Et
    Muahahha kullanım alanı dışına çıkış yok!!!!
    Cevapla
  • Eskişehirli 8 ay önce Şikayet Et
    Şeytan insanları ne de güzel birbirine düşürüyor. Bu dünya sonuçta imtihan dünyası. Bu imtihanı birileri kazanırken birileri de kaybedecek. Bu savaştan geriye pişmanlıktan başka bir şey kalmayacak. Şeytanın oyununa geldiklerini anlayacaklar ama iş işten geçmiş olacak. Şeytan da görevini yapmış olmanın sevinciyle yüzlerine bakıp gülecek.
    Cevapla
  • Bizim F16 nerede 8 ay önce Şikayet Et
    Ey kâfir ABD parasını alıp tam bir eşkıya hırsızlik olarak vermediginiz 80 adet blok 70 modernize kit ve 40 adet blok 70 F16 karınız nerede biz ülke olarak bunların parasını fazlasıyla verdik
    Cevapla
  • meraci83 8 ay önce Şikayet Et
    Zelenski denen embesil maşa nihayetinde Ukrayna halkının köküne turp suyu dökmeye iyiden iyiye niyetlenmiş.
    Cevapla
  • Ahmet Y 8 ay önce Şikayet Et
    Rusya şu anda Ukrayna topraklarında resmen NATO ile savaşıyor ve NATO nun tırt bir oluşum olduğu ABD ninse bir balon olduğu anlaşılmış oldu, o kadar devlet bir Rusya ile başedemedi. Bu F16 ları da adamlar zaten çöpe atacaklardı anlaşılan, yalnız bu uçaklar çöpe giderken Ukraynalı plotlarla beraber gidecek gibi duruyor. Yazık oldu Ukraynalı plotlara.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Kudüs şehidi Hasan Saklanan ile ilgili ilk bilgilere Haber7 ulaştı!