Rusya'dan Türkiye ve Katar'a "Ukrayna'sız tahıl koridoru" teklifi

Rusya'nın, Ukrayna'nın yer almadığı bir tahıl anlaşması için Türkiye ve Katar'la müzakereler yürüttüğü iddia edildi. Putin'in, kargo gemilerinin organizasyonunda Türkiye'yi, finansal garantör olarak da Katar'ı görmek istediği öne sürüldü.

GİRİŞ 21.08.2023 09:23 GÜNCELLEME 21.08.2023 10:25
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

İngiliz Daily Telegraph gazetesi, Rusya'nın, Ukrayna'nın yer almadığı bir tahıl anlaşması için Türkiye ve Katar'la müzakereler yürüttüğünü iddia etti.

Rusya'ya bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin Başkanı Rustam Minnihanov, Macaristan Başbakanı Viktor Orban'ın davetiyle Budapeşte'ye gitti.

Daily Telegraph'a göre; savaşın başlamasından bu yana Avrupa Birliği'nden bir ülkeyi ziyaret eden ilk üst düzey Rus yetkili olan Minnihanov, Macaristan'da Ukrayna'nın yer almadığı yeni bir Karadeniz Tahıl Anlaşması için nabız yokladı.

Ukrayna işgaline açık desteğiyle tanınan, ABD tarafından yaptırım uygulanan ancak AB'nin yaptırım listesinde yer almayan Minnihanov'un, Türkiye ve Katar'la, Afrika'ya ve yoksul ülkelere tahıl ihracatını hızlandıracak bir anlaşma imzalamak için müzakereler yürüttüğü kaydedildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in olası bir anlaşmada, kargo gemilerinin organizasyonunda Türkiye'yi, finansal garantör olarak da Katar'ı görmek istediği öne sürüldü.

Aynı iddiayı manşetine taşıyan Alman Bild gazetesi ise, Türkiye'nin, Ukrayna tahılının da dağıtılmasını istediğini ve ayrıca Rusya'nın eski Tahıl Anlaşması'na dönmesini talep ettiğini aktardı.

Ukraynalı yetkililer ise, Kiev'in dışarıda bırakıldığı herhangi bir tahıl anlaşmasının, Rusya'yı Ukrayna'nın işgal ettiği bölgelerinden daha fazla tahıl çalmaya teşvik edeceğini söyledi.

İDDİALAR DOĞRULANMADI

Söz konusu iddiayı, ne Türkiye'den ne Katar'dan ne de Rusya'dan doğrulayan bir açıklama gelmedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 29
  • Emekli ve 11 ay önce Şikayet Et
    Emekli maașımı bu tahıl anlașmasına dahil etmeyin. Sadece adaletle maaș verin o kadar.
    Cevapla
  • Dervaz 11 ay önce Şikayet Et
    Ne alakasız ne saçma bir yorum
    Cevapla
  • ne ala memleket 11 ay önce Şikayet Et
    finansal garantör nedir ya? ticaretse ticaret.
    Cevapla
  • Tuzla 11 ay önce Şikayet Et
    Sochi Mersin arasinda hizli demiryolu hatti dogalgaz ve petrol boru hatlari yapilarak koridor olusturalim alacagimiz komisyon tum enerji ithalatimizi sifirlar
    Cevapla
  • BuminHan 11 ay önce Şikayet Et
    Soçi dediğin yer dağlarla çevrili karayolu yok gibi tünel yok dağlardan yol var trenyolu yetersiz+ arada Gürcistan var nasıl çekecen yolu denizdenmi
    Cevapla
  • Bozkurt 11 ay önce Şikayet Et
    Katar bizim kasamız,Rusya ile ise batıya dayak atıyoruz.Rusya,Türkiye,yi kendine çekerek,Bizde Avrupa'ya sebeb sizsiniz ama biz sizi seviyoruz diyerek,kurdun kapanına çekiyoruz.Buyrun beyinleri yakan Türkün akıl diyarına
    Cevapla
  • Misafir 11 ay önce Şikayet Et
    Rusyaya güvenilmez...
    Cevapla
  • Yasar 11 ay önce Şikayet Et
    Yapma ya ne akıllısın sen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Otoyolu'nda katliam gibi kaza: Anne, kızı ve dede öldü, 3 yaralı
AK Parti'den 'Özür dile' çağrısı: Bu ifadeler CHP'nin görüşüyse çok vahim!