Erdoğan'ın Kıbrıs açıklaması dünya basınında

Dün Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulunan Başkan Erdoğan'ın Kıbrıs Pile Yolu üzerinde yaşananlarla ilgili sarf ettiği sözler dünya basınında geniş yer buldu.

GİRİŞ 22.08.2023 09:59 GÜNCELLEME 22.08.2023 10:07
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Barış Gücü askerleri ile Kıbrıs Pile yolu üzerinde yaşanan gerginlik son birkaç gündür dünya basınınında geniş yer buluyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), yaptığı açıklamalarda bölgedeki halkın refahını düşündüğünü belirtirken, Avrupa'dan ise skandal tepkiler gelmeye başladı.

Öte yandan Başkan Recep Tayyip Erdoğan ise dün Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı konuşmada Pile Yolu üzerinde yaşananlara değindi. Başkan Erdoğan'ın açıklamaları dünya basınının da gündemine düştü.

Reuters, "Türkiye, BM Barış Gücü'nün Kıbrıs yol çalışmalarına müdahelesinin kabul edilemez olduğunu söyledi" başlıklı haberinde Başkan Erdoğan'ın açıklamalarına yer verdi. Aynı zamanda haberde Erdoğan'ın her daim KKTC'nin yanında yer almaya devam edeceğini belirttiğinden de bahsedildi.

Yahoo ise BM'nin Türkler tarafından yapılan inşaatların Kıbrıs'taki statükonun ihlali olarak nitelendirdiğini ifade etti. Ancak Kabine'nin ardından açıklama yapan Erdoğan'ın ise Türklere yönelik hiçbir 'hukuksuz' davranışa izin vermeyeceğini ifade ettiğinin de altı çizildi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları Yunan basınının da gündemindeydi. Haberin başlığında "Erdoğan, Kıbrıs'ta yol projesini bloke eden barış güçkerini kınadı" ifadelerine yer verildi. Haberin devamında Erdoğan'ın KKTC'nin yanında olacağına dair ifadelerinin de altı çizildi.

Greek City Times da gelişmeleri kaleme alan gazeteler arasındaydı. Haberde Erdoğan'ın Barış Gücü'nü eleştirdiği ifade edildi. Aynı zamanda Erdoğan'ın yaşananları 'kabul edilemez' olarak nitelendirdiğinden de bahsedildi.

ABC News da Yahoo gibi AP'ye dayandırdığı haberinde Başkan Erdoğan'ın yasa dışı davranışlara müsamaha gösterilmeyeceğini söylediğinin altı çizildi.

Barron's ise AFP'ye dayandırdığı haberinde Erdoğan'ın "Pile'de yaşayan Kıbrıslı Türklerin ana yurtlarına erişimini engellemek ne hukuki ne de insani" dediğinden bahsedildi.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 13
  • Mert Uluer 8 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs 82. il yapılmalı çünkü yarın rum yanlısı biri seçilirse ülkeyi teslim eder. Bm ordan defedilmeli hiçbir geçici görev 50 yıl sürmez.
    Cevapla
  • PALA 8 ay önce Şikayet Et
    AB BM Amerika yunanistan kıbrıs rum kesimi kıbrısta bir kıvılcım çıkarırsa .Türkiyenin yapacağı tek şey Kıbrıs rum kesimini haritadan silmesi .Ya hep ya hiç diyecek.Çanakkalede ortadoğuda doğru dürüst silahlarımız yokken düşmanı arkasına bakmadan kaçıran türk ordusu vardı. Hala da var Şimdi Allah'a şükür her şeyimiz var.Onlar bizden korksun .Yeter artık tehdide boyun eymemeliyiz
    Cevapla
  • muģla 8 ay önce Şikayet Et
    BM leri yakında Türklerden Tokat yediği zaman akla başına gelir Hiç bir işede yaramıyorlar.Türk Tokadını yedikleri zaman belki işe yararlar
    Cevapla
  • hHüseyin 8 ay önce Şikayet Et
    Acaba Kıbrıslı Türkler Ne Diyor ??? Kendilerini Türk kabul ediyorlar mı ???
    Cevapla
  • Mehmet 8 ay önce Şikayet Et
    Kimse birşey yapamaz. Yeterki biz doğru bildiğimiz yoldan dönmeyelim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dimdik, sapasağlam ayaktayız!
Osman Kavala'nın yeniden yargılanmasıyla ilgili karar verildi