Putin'in lüks yatının görüntüleri sızdırıldı

Rusya'da tutuklu olan muhalif lider Alexei Navalny'nin kurucusu olduğu vakıf, Rusya Devlet Başkanı Putin'in yaklaşık 127 milyon dolar değerindeki süper lüks yatının fotoğraflarını paylaştı.

Putin'in lüks yatının görüntüleri sızdırıldı
Putin'in lüks yatının görüntüleri sızdırıldı
GİRİŞ 23.08.2023 13:12 GÜNCELLEME 23.08.2023 13:12
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e muhalifliğiyle bilinen hapistedki Alexei Navalny'nin girişimiyle kurulan "Yolsuzlukla Mücadele Vakfı", Rus liderin lüks yatının içini paylaştı.

Savaşın başlamasından günler önce Batı'nın yaptırımlarından etkilenmemesi için Hamburg'dan çekile yat, dans pistine dönüşen bir havuz ve büyük bir toplantı odasına ev sahipliği yapıyor.

100 milyon sterlin değerindeki yatın lüks mobilyalara da ev sahipliği yaptığı belirtiliyor.

Vakıf, Rus liderin maaşının 7 bin sterlin olduğuna dikkat çekerek söz konusu yatın Putin tarafından satın alınabilmesi için yolsuzluk yapılması gerektiğinin altını çiziyor.

KARADENİZ'DEKİ SARAYI DA SIZMIŞTI

Vakıf daha önce Putin'in Karadeniz kıyısındaki sarayına ait gizli şemaları sızdırmıştı.

Söz konusu planlar, yerin derinliklerinde uzanan bir çift güçlendirilmiş tüneli gözler önüne sermiş, her iki tünel için çıkış kapakları yayınlanan fotoğraflarda net bir şekilde görülmüştü.

Planların ek açıklamaları, tünellerin kalın beton katmanları ve nem geçirmez malzemelerle kaplandığını, birden fazla havalandırma ve filtreleme şaftı ve hatta kendi elektrik beslemesi olduğunu gözler önüne sermişti.

Söz konusu konut Rusya'nın FSB güvenlik servisine ait yaklaşık 17 bin dönümlük bir arazi ile çevrili olup, onu meraklı gözlerden koruyan uçuşa ve tekneye yasak bölgeler bulunuyor.

Rus liderin saraya kolay ulaşımını sağlamak için bir yat limanı ve helikopter pistlerinin yanı sıra Putin'in en sevdiği ulaşım yöntemi olduğu söylenen bir demiryolu inşa edildi.

Saray, Rusya'nın Krasnodar Bölgesi, Gelendzhik yakınlarındaki Karadeniz kıyısında bulunan devasa bir kompleksin içeresinde yer alıyor.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Musa 8 ay önce Şikayet Et
    Zamanı gelince yediğin salkımları çıkartırlar putin efendi.
    Cevapla
  • İbrahim 8 ay önce Şikayet Et
    Ye kürküm ye zaman gelir kustururlar hakkın değilse hesabı ödemeden gidemessin bu dünyadan putin efendi
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü