Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika'ya karşı çıkan kişiyi İsveç polisi susturmaya çalıştı

İsveç'in İslam düşmanlığı artarak sürüyor. Stockholm'de, Irak asıllı Salwan Momika'nın bir cami önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmasına karşı çıkarak güvenlik şeridinin arkasında bağıran vatandaşı, sivil polis susturmaya çalıştı.

GİRİŞ 24.08.2023 18:46 GÜNCELLEME 24.08.2023 22:51
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Momika'nın Stockholm Camisi önünde Kur'an-ı Kerim'i yakarken sarf ettiği sözlere yüksek sesle cevap veren Kais Tunusia, sivil polis tarafından susturulmaya çalışıldı. Tunusia, ifade özgürlüğü çerçevesinde bunu yapmaya hakkı olduğunu söyleyerek polise tepki gösterdi.

"POLİS, SESİMİ YÜKSELTMEMEMİZ İÇİN BİZE UYARIDA BULUNUYOR"

Tunusia, "Momika, Kur'an-ı Kerim'e hakaret ediyor. Bizlere hakaretler ediyor. Biz karşılık verince de polis, sesimi yükseltmememiz için hemen uyarıda bulunuyor." dedi.

Polisin bu tavrının kendisini çok şaşırttığını aktaran Tunusia, "Provokatörü camimizin önüne getirmişler, eline de megafon vermişler. Caminin içinden bizi hedef alan hakaretleri duyuluyor. Biz de insanız. Buna çıkıp tepki gösterdiğimizde polisin tepkisiyle karşılaşıyoruz. Bunu da ben kınıyorum." diye konuştu.

İSLAM DÜŞMANINA 20 ZIRHLI POLİS ARACI EŞLİK EDERKEN, 100 İSVEÇ POLİSİ KORUDU

Eylem sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika'ya, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik etti.

ALÇAKÇA SALDIRILAR

Medbargareplatsen'de bulunan Stockholm Camisi önüne geniş polis koruması altında gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'i yere atıp üzerine basarak İslam'a hakaret içeren sözler sarf etti ve ateşe verdi. Momika, sözde Hz. Ali'ye benzetilen bir resmin bulunduğu kağıt parçasına ayaklarını sildi.

İSVEÇLİ KADIN ÜLKESİNDE KUR'AN-I KERİM- YAKILMASINA İSYAN ETMİŞTİ

İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde 18 Ağustos'ta Kur'an-ı Kerim yakan Momika'ya yangın söndürme tüpüyle müdahale eden 47 yaşındaki İsveçli kadın Cecilia Saav da Aftonbladet gazetesine konuştu.

Birçok İsveç vatandaşının, Kur'an-ı Kerim yakılmasına karşı harekete geçmesi gerektiğini söyleyen Saav, "Dünya bizim fanatikler ve ırkçılarla dolu bir ülke olduğumuzu düşünüyor. Ancak biz bu aptalların arkasında durmuyoruz." dedi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 79
  • Mardinli 8 ay önce Şikayet Et
    Bütüüüün Müslüman ülkelere yazıklar olsun.
    Cevapla
  • Misafir1 8 ay önce Şikayet Et
    Cecilia hanima Allah hidayet versin. Vermessede azabini hafifletsin.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bu lar deccalin insan suretinde,ki görünüşleri RABBİM tez zamanda helak etsin.Bizede şükür namazı kılmak nasip olsun.
    Cevapla
  • Hakikat 8 ay önce Şikayet Et
    Bizde de yüz yıldır laikliğe yemin ediliyor zina suç sayılmıyor avrupa birliğine girmek için bir kuranı kerimi yakmadigimiz kaldı
    Cevapla
  • .ahmet 8 ay önce Şikayet Et
    Bunların şeytanca planları na karşılık infazdır hemde yakılarak buda hakkımıız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!