İsveç'ten Kur'an-ı Kerim yakan Momika hakkında ikiyüzlü karar!

NATO'ya girmek için Türkiye'nin kapısında beklemek zorunda kalan İsveç'te son aylarda Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları gerçekleştiren Iraklı Salwan Momika'nın oturum vizesi bittikten sonra sınır dışı edilmesine karar verildi.

İsveç'ten Kur'an-ı Kerim yakan Momika hakkında ikiyüzlü karar!
İsveç'ten Kur'an-ı Kerim yakan Momika hakkında ikiyüzlü karar!
GİRİŞ 26.10.2023 20:39 GÜNCELLEME 26.10.2023 20:57
Bu Habere 53 Yorum Yapılmış

İsveç'te son aylarda Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonları gerçekleştiren Iraklı Salwan Momika'nın oturum vizesi bittikten sonra sınır dışı edilmesine karar verildi.

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırıyı engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alındıİsveç'te Kur'an-ı Kerim'e saldırıyı engellemeye çalışan 15 kişi gözaltına alındı

Göçmenler Ofisi Basın Sözsüsü Jesper Tengroth, TV4 kanalına yaptığı açıklamada, Momika'nın 16 Nisan 2024'e kadar çalışma ve oturma izninin bulunduğunu söyledi.

Tengroth, bu tarihten sonra oturma ve çalışma izni verilmeyeceğini ve Momika'nın sınır dışı edileceğini belirtti.

Irak asıllı Momika yine ortaya çıktı, bu kez İsrail bayrağı açarak Kur'an'a saldırdı!Irak asıllı Momika yine ortaya çıktı, bu kez İsrail bayrağı açarak Kur'an'a saldırdı!

"ÇALIŞMA İZNİ İÇİN VİZE BAŞVURUSUNDA YALAN BEYANLARINI TESPİT ETTİK"

Bu kararı Momika'nın yalan beyanından dolayı aldıklarını aktaran Tengroth, "Oturma ve çalışma izni için vize başvurusunda şahsın yalan beyanlarını tespit ettik ve bu nedenle sınır dışı edilmesine karar verdik. Şahsın 5 yıl süreyle de İsveç'e girmesi yasaklandı." dedi.

Momika'nın sınır dışı kararına itiraz edip davayı Göç Mahkemesi'ne götürmesi bekleniyor.

Kuran-ı Kerim yakan provokatör Momika'nin bağlantıları ortaya çıktıKuran-ı Kerim yakan provokatör Momika'nin bağlantıları ortaya çıktı

İSVEÇ'İN NATO'YA KATILIM PROTOKOLÜNE İLİŞKİN KANUN TEKLİFİ TBMM DIŞİŞLERİ KOMİSYONUNDA

Kuzey Atlantik Antlaşması'na İsveç'in Katılımına İlişkin Protokolün Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi, geçtiğimiz dün Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş tarafından imzalanarak TBMM Dışişleri Komisyonuna gönderildi.

Söz konusu protokol 23 Ekim'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanarak, Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilmişti.

Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika'ya karşı çıkan kişiyi İsveç polisi susturmaya çalıştıKur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika'ya karşı çıkan kişiyi İsveç polisi susturmaya çalıştı

İSVEÇ VE DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYONLAR

Başkent Stockholm'de Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Momika son olarak 21 Ekim'de Stockholm'ün merkezinde İsrail'e destek mitingi yaparak Kur'an-ı Kerim ve Filistin bayrağı yakmıştı.

Kur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıktı, polis susturdu! Tokat gibi sözlerKur'an-ı Kerim'in yakılmasına karşı çıktı, polis susturdu! Tokat gibi sözler

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 53
  • mhmt 6 ay önce Şikayet Et
    meclisten geçerse mv sorumlu onlar düşünsün ölüm var hesap var
    Cevapla
  • Sen Anlamazsın 6 ay önce Şikayet Et
    Para ölümden de hesaptan da çooook daha önemli,,,
    Cevapla
  • Ysn 6 ay önce Şikayet Et
    İsveç'in NATO üyeliğine hayır
    Cevapla
  • ALIN ALIN 6 ay önce Şikayet Et
    yunanistana onay verdiler finlandıyaya bunlarıda alırlar çünkü dinimize kuranımıza sövmek önemli değil önemli olan terörist olmasınlar
    Cevapla
  • CABBAR 6 ay önce Şikayet Et
    Biz asamayız iran,a gönderin onlar asar
    Cevapla
  • fatih 6 ay önce Şikayet Et
    nato ya alin isveci ödüllendirin bravo size
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sebepsiz yere defalarca bıçakladı! Kuryelik yapan üniversite öğrencisini canice öldürdü
Futbol dünyasında bir devir Arda Güler için sona eriyor