Prigojin'in ölümüyle alakalı kesik parmak detayı

Önceki gün Rusya'nın Tver bölgesinde özel bir jetin düşmesi sonucunda yaşamını yitiren 10 kişiden biri olan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve lideri Yevgeniy Prigojin hakkında yeni bir iddia geldi.

GİRİŞ 25.08.2023 10:29 GÜNCELLEME 25.08.2023 10:35
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Wagner'e yakınlığıyla bilinen bazı Telegram kanallarında, uçağın Rus ordusuna ait savunma sistemlerince düşürüldüğü öne sürülmüştü.

Prigojin, beraberindeki paralı savaşçılarla 24 Haziran'da Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti.

O dönemden sonra sessizliğe bürünen Prigojin'in ölümü hakkında birçok spekülasyon ortaya atılırken, yeni bir bilgi sosyal medya üzerinden geldi.

Rus Telegram hesabı "VChK-OGPU" tarafından paylaşılan mesajda, Prigojin ve kurmayı Dimitry Utkin'in cansız bedenlerinin teşhis edildiği belirtildi. Açıklamada, "Wagner'in kıdemli bir kumandanı, yaşamını yitirenlerin cesetlerini teşhis etti. Prigojin'i kesik parmağından Utkin'i ise dövmelerinden tanıdı." denildi.

Prigojin geçmiş yıllarda sol elinden yaralanmış ve bir parmağı kesilmişti.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Veli 8 ay önce Şikayet Et
    Ruslar bir birine ihanet eti
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Ateşleri bol olsun canilerin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Oy verme işlemi başladı! Adaylardan ilk açıklamalar
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!