Kadirov: Prigojin'in ölümü Rusya için büyük bir kayıp

Çeçenistan lideri Kadirov, uçak kazasında hayatını kaybeden Wagner lideri Yevgeniy Prigojin'in Ukrayna işgaline büyük katkı sunduğunu ve ölümünün Rusya için büyük bir kayıp olduğunu ifade etti.

GİRİŞ 25.08.2023 13:26 GÜNCELLEME 25.08.2023 14:31
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Rusya Federasyonu'na bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti lideri Ramazan Kadirov, Tver'de yaşanan uçak kazasında ölen Prigojin hakkında Telegram hesabından bir paylaşımda bulundu.

Kadirov, "Hiç şüphesiz, Prigojin özel askeri harekatın yürütülmesine büyük katkı sundu. Vefatı, tüm ülke için büyük bir kayıp. Prigojin'in akraba ve yakınlarına içten başsağlığı dileklerimi sunuyorum." dedi.

Prigojin'le uzun süren bir dostlukları olduğunu anlatan Kadirov, eski Wagner liderinin "devlet düzeyinde önemli bir kişilik" olarak niteledi.

Bununla beraber Kadirov, Prigojin'in son zamanlarda ülkedeki gelişmelerle ilgili resmin bütününü görmediğini veya görmek istemediğini, Prigojin'i her defasında ülkenin çıkarları uğruna kişisel hırslardan vazgeçmeye çağırdığını belirtti.

Kadirov, "Fakat Prigojin böyle biriydi, demir gibi karakteri ve istediklerini anında elde etme arzusu vardı." diye ekledi.

KAYNAK: SPUTNİK
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 17
  • Ceşka 8 ay önce Şikayet Et
    Sıra kadirovaya geldi
    Cevapla
  • Ayşe Nur 8 ay önce Şikayet Et
    Ben prigojin'in öldürüleceğine tahmin ediyorum da bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum
    Cevapla
  • Bayram Ali 8 ay önce Şikayet Et
    Dilerim senin akibetin de aynısı olur, hızlı olması duamızdır, vatan haini
    Cevapla
  • Misafir Ç. 8 ay önce Şikayet Et
    Kadirov denen ruscuk da böyle gidecek
    Cevapla
  • Ayşe Nur 8 ay önce Şikayet Et
    Onu da sen mi göndereceksin
    Cevapla
  • ümit*korku 8 ay önce Şikayet Et
    kadirov, mesajı aldın mı? işi bitince adamı peçete gibi buruşturup atarlar işte böyle, dikkat et kendine
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Bayraktar'dan dev LNG anlaşması açıklaması! Karadeniz'de de petrol gelişmesi
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?