Güney Kıbrıs'ta camiye çirkin saldırı

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki bir camiye, molotofkokteyli saldırısı düzenlendiği bildirildi.

Güney Kıbrıs'ta camiye çirkin saldırı
Güney Kıbrıs'ta camiye çirkin saldırı
GİRİŞ 26.08.2023 15:55 GÜNCELLEME 26.08.2023 15:56
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Limasol'da bulunan İbrahimağa Köprülü Camisi'ne gece saatlerinde bir kişinin molotofkokteyli attığı; caminin kapısının ve duvarının zarar gördüğü kaydedildi.

Philenews internet sitesi, saldırının molotofkokteyliyle yapıldığı bilgisine yer verirken, Antenna ise camiye çatapat atıldığını ve bunun hafif hasara yol açtığını iddia etti.

TAK, güvenlik kameralarına yansıyan saldırı üzerine Rum polisinin saldırgan veya saldırganları yakalamak üzere çalışma başlattığını duyurdu.

Bazı haberlere göre saldırı öncesi caminin duvarlarına sprey boyayla "Immigrants, Islam not welcome (Göçmenler ve İslam hoş karşılanmıyor)" diye yazıldı.

ERSİN TATAR VE EVKAF GENEL MÜDÜRÜ SALDIRIYI KINADI

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF) Genel Müdürü Prof. Dr. İbrahim Benter, yaptığı yazılı açıklamada, gece saat 01.10 civarında molotofkokteyli saldırısı düzenlenen caminin Limasol'daki İbrahimağa Köprülü Camisi olduğunu belirterek saldırıyı kınadı.

Saldırı sonucu camide ciddi hasar oluştuğunu ifade eden Genel Müdür Benter, "Saldırı sırasında Müslümanların orada ibadet için bulunmaması büyük bir şans olup yaşanan feci olayda can kaybı olmaması sevindiricidir. Henüz kimliği belirlenemeyen kişilerce tarihi camimize ve dini değerlerimize yapılan bu saldırı kabul edilebilir değildir. Yaşanan elim olayı şiddetle kınıyor ve Rum yetkilileri saldırganları bir an önce yakalayarak gereken cezayı vermeleri için göreve davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da "Limasol'da bulunan Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yönelik gerçekleşen kundaklama eylemi, demokrasi ve fikir özgürlüğü ile açıklanması mümkün olmayan, Dünya üzerinde 2 milyardan fazla insanın inancına ve kutsal değerlerine yönelik yapılan düşmanca bir öfkenin tezahürüdür. Unutulmamalıdır ki farklı kültürler ve dinler arasında hoşgörü, dünyevi barış ve uyumun temel taşıdır ve farklı inançlara mensup halkların birbirine olan saygısı ve anlayışı için elzemdir. Tarih boyunca birçok medeniyetin varlığını sürdürebilmesinin temel nedenlerinin başında dinler ve kültürler arası hoşgörü gelmektedir. Farklı dinlerin ve kültürlerin birbirini anlamaya ve saygı göstermeye yönelik çabaları, toplumsal huzurun korunmasını sağlar; bu nedenledir ki yaşanan bu menfur saldırı, hoşgörü ve insanlığın ortak değerlerini koruma çabasını yönelik de bir saldırıdır aynı zamanda. Tarihi, dini ve kültürel varlıklarımıza yönelik saldırılar karşısında faillerin ivedilikle yargı karşısına çıkarılmasının gerekliliğine dikkat çekerken, bu türden çağdışı saldırıların, tüm dünya insanlığına yönelik bir tehdit olduğunu ve dünya barışını dinamitlediğinin altını çizmek istiyorum." diyerek camii saldırısını kınadı.

KAYNAK: HABER7, AA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 6
  • koray derik 8 ay önce Şikayet Et
    kıbrısta rum tezini destekleyen islam ülkeleri Köprülü Hacı İbrahim Ağa Camii'ne yönelik gerçekleşen kundaklama eyleminde suç ortaklarıdır.
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Her zamanki gibi barbar kâfirler.
    Cevapla
  • İLLETLER 8 ay önce Şikayet Et
    " birleşmiş İLLETLER" HAYDİ BUNU DA KINAYIN???
    Cevapla
  • Misak-ı Milli 8 ay önce Şikayet Et
    Rumlar İslam'ı hoş karşılamıyormuş bakın, birde içerideki Rumları çok seven malum zihniyet var onlarda sık sık İslam'a saldırıyor neden birbirlerini bu kadar seviyorlar sizce.. Sabetay-Ermen-Rum kriptolarına dikkat edin..
    Cevapla
  • Aaa 8 ay önce Şikayet Et
    Yunanistanda,güney kıprısta ,ermenistanda Türk' ,Türkiye'ye karşı yapilan her fiil devletçe desdeklenir ve yapan korunur,aferin denilir bu onların düşmanlik politikalarıdır,biz öğrencilerimize yunanın ,ermeninin katliamlarını anlatmıyoruz,kapatıyoruz,gizliyoruz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
TFF 2. Lig'de ilginç maç! Beraberlik yetiyordu: İki takım da şut çekmedi
AK Parti yerel seçimlerde neden oy kaybetti? İşte en çok verilen cevap