Sudan'ın başkenti Hartum'da şiddetli patlama!

Sudan’ın başkenti Hartum’da Uluslararası Havalimanı yakınlarında bulunan bir yakıt deposunda şiddetli patlama meydana geldi.

GİRİŞ 26.08.2023 19:36 GÜNCELLEME 26.08.2023 20:29

Sudan’ın başkenti Hartum’daki Uluslararası Havalimanı yakınlarında uçak yakıtının temin edildiği bir depoda şiddetli patlama yaşandı. Sudan ordusundan bir yetkili söz konusu patlamanın Hızlı Destek Kuvvetleri’nin (RSF), depoyu hava saldırısıyla hedef alması sonucu meydana geldiğini açıkladı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde ise deponun alevler içinde kaldığı ve dumanların gökyüzüne doğru ilerlediği görüldü.

Sudan’da gerilim yüksek

Hartum ve Omdurman şehirleri son günlerde Sudan ordusu ile RSF güçleri arasındaki çatışmalara sahne oluyor. Bugün yaşanan şiddet olaylarında ise 7 sivilin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Ülkede 15 Nisan’da başlayan çatışmalarda çoğunluğu Hartum ve Darfur eyaleti olmak üzere 4 milyondan fazla kişi yerinden edildi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İsrail ile anlaşmayı iptal et çağrısına cevap! Ürdün kararını duyurdu
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım