KKTC'den, Güney Kıbrıs'ta camiye düzenlenen çirkin saldırıya çok sert kınama!

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu ile Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki İbrahimağa Köprülü Camii'ne molotof kokteyli ile düzenlenen saldırıyı kınadı.

KKTC'den, Güney Kıbrıs'ta camiye düzenlenen çirkin saldırıya çok sert kınama!
KKTC'den, Güney Kıbrıs'ta camiye düzenlenen çirkin saldırıya çok sert kınama!
GİRİŞ 26.08.2023 21:07 GÜNCELLEME 27.08.2023 00:41
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin (GKRY) Limasol kentindeki İbrahimağa Köprülü Camii'ne molotof kokteyli ile saldırı nedeniyle caminin girişinde ve duvarlarında hasar meydana geldi.

'CAMİYE YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUM'

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Limasol’da bulunan İbrahimağa Köprülü Camii’ne yapılan çirkin saldırıya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada “İbrahimağa Köprülü Camisi’ne dün gece molotof kokteyli ile yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. Rum yönetimi, Türk-İslam düşmanlığının göstergesi olan bu tür saldırılara karşı, geçmişte sayısız örneklerinde de yaşandığı gibi, gerekli önlemi almamakta, bu tür saldırılara karşı yeterli soruşturmayı yapmamakta ve suçluları hukuk önüne çıkarıp cezalandırmamaktadır. Rum yönetiminden, benzer alçak eylemlerin tekrarlanmaması için önlem almasını ve saldırganları bir an önce yakalayarak, hukuk önünde hesap sormasını bekliyoruz.” ifadeleri kullandı.

'GÜNEŞ BALÇIKLA SIVANMADIĞI GİBİ KİLÂB-I AKURUN AVAZI BULUTLARA ZARAR VERMEZ'

KKTC Din İşleri Başkanı Prof. Dr. Ahmet Ünsal da saldırıyı kınadı. Ünsal yaptığı yazılı açıklamada, “Güney Kıbrıs'ta bulunan Limasol İbrahimağa Köprülü Camisi’ne yönelik molotoflu saldırıyı şiddetle kınıyor, suçluların en kısa zamanda bulunup hak ettikleri caydırıcı cezalarla cezalandırılmasını talep ediyorum. Değeri görselden ibaret zannedenler, kutsalın duvarlarla sınırlı olduğunu düşünenler, hakikatin sesini matbuata saldırmakla kısacaklarını vehmedenler ancak fikir cüceleri acizlerdir. Güneş balçıkla sıvanmadığı gibi kilâb-ı akurun avazı bulutlara zarar vermez” dedi.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 9
  • asıl yorum 8 ay önce Şikayet Et
    Hemen kısas yapılmalı ki anlasınlar. Hemen kilisenin camları aşağı indirilmeli. Bu ne ya iyice cılkını çıkardılar. Nasıl bayrak direğine çıkan rumu vurmuştuk birdaha yeltenemediler?!!!!
    Cevapla
  • RECEP IŞIK 8 ay önce Şikayet Et
    Yahu biz nasıl İNSANIZ,MÜSLÜMANIZ?Ne Müslümanlığı bizden İNSANLIK Bile geçmiş.Bu nedir adamlar KUR AN I KERİM İ YÜZKERE YAKTI YAKIYOR,Camii Şerifimize saldırıyor tahrip ediyor kirletiyor biz heeep ama hep EN SERT,EN ŞİDDETLİ şekilde KINAMA YARIŞINA girmişiz.Bu ne demek Kınamakda ne ki neye yarıyor.Biz kınarken adamlar dahada AZGINLAŞUYOR,bizim ÇARESİZLİĞİMİZ karşısında.
    Cevapla
  • Sadece Müslüman 8 ay önce Şikayet Et
    Ah ah peki biz ne yapıyoruz kiliselerini restore ediyoruz
    Cevapla
  • Kurdi 8 ay önce Şikayet Et
    Adi köpek
    Cevapla
  • salim 8 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki rumlara dair ne varsa yok edin! Bu kadar basit... Bu arada bu haberi okuyan arkadaşlar, biliyorsunuz İBB başkanımız Eyüp'de "İslam Sanatları Müzesi" açacağım diyerek Osmanlı'dan kalma Feshane'yi, fuhuş ve lgbt müzesi haline getirdi. Yetmiyor elin oğlu durmuyor şehirde bizansa dair ne kadar toprak altı moloz varsa şehrin parasını akıtarak yeryüzüne çıkartıyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yıllar sonra müjdeli haber! Türkiye ekonomisinde peş peşe gelişmeler...
İzmir'de nikah memurunda çirkin hareket: Burada resmî nikah kıyılıyor, dua edemezsiniz