Fransız küstahlığı! 2027: Erdoğan iki Yunan adasına saldırdı, Fransa müdahale etti

Çirkin bir algı operasyonu yapan Fransız "L'Express" dergisi Başkan Erdoğan'ın 2027'de Kardak'ın "işgal" edilmesi emriyle patlak verecek savaşta Fransa'nın Yunanistan'ın yanında Türkiye'ye karşı mücadele edeceği bir savaş senaryosu sundu.

GİRİŞ 27.08.2023 12:12 GÜNCELLEME 27.08.2023 14:06
Bu Habere 612 Yorum Yapılmış

Fransa'nın yüksek tirajlı haftalık haber dergilerinden l'Expres yaklaşık on dakika süren bir videoda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat 2027 sabahı Kardak adasını "işgal" etmesiyle birlikte Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanacak bir savaşın sinematik senaryosunu anlattı.

Orta Doğu'da ve Afrika'dan adeta kovulan Fransa, Türkiye'nin ağır yenilgisi ve Başkan Erdoğan'ın istifasıyla sonuçlanan çirkin bir savaş senaryosunu medyaya servis etti.

"FRANSA'NIN ÜZERİNDE ÇALIŞTIĞI PLANI"

Videoda "Fransız ordusu bunun üzerinde çalışıyor ve buna hazırlanıyor" ifadelerini kullanan askeri yetkililer, Atina ile Paris arasında imzalanan askeri yardım anlaşmasına dayanarak Başkan Erdoğan'ın planları ve Yunanistan ile Türkiye arasında bir savaş çıkması durumunda Fransa'nın stratejinin nasıl gerçekleşeceğini anlattı.

"L'Express"in videosuna göre "işgal" 17 Şubat 2027 sabahı başlayacak. İki fırkateyn ve bir hücum denizaltısının koruması altında TCG Anadolu, 1.000 seçkin Türk özel kuvveti ile Kardak'a yaklaşır. Yaklaşık 50 Yunan askeri esir alınır ve iki adanın en yüksek noktasına Türk bayrağı çekilir. Yunanistan derhal karşılık vermeye çalışır, ancak beş devriye botu ve 10 savaş uçağını kaybeder.

Atina medyası 28 askerin öldüğünü duyurur ve kamuoyu Türkiye'nin "provokasyonuna" öfkelenir. Sosyal medyada ve X'de #Kardak etiketi küresel bir trend haline gelir ve Recep Tayyip Erdoğan'ın "Türkiye kendisine ait olanı geri aldı" diye bağırdığı bir video anında viral olur.

İKİSİ DE NATO ÜLKESİ OLUNCA YUNANİSTAN AB'YE BAŞVURUR

Videoda anlatılana göre "Yunanistan ve Türkiye NATO'da yer alıyor, bir ülkenin ya da diğerinin yanında yer almak kolay değil. Yunanistan böyle bir durumda AB'ye başvurmalıdır. Askeri bir tehdit söz konusu olduğunda ortaklar arasında dayanışmadan bahseden bir madde var" ifadeleri yer alıyor.

2021'DEKİ ANLAŞMAYA GÖRE FRANSA YUNANİSTAN'A YARDIMA GİDİYOR

2021 Yunanistan-Fransa anlaşmasına atıf yapılarak  "İmzalanan bu anlaşma ile Fransa, Yunanistan'ın yanında doğrudan yer alabilir," yorumu çıkartılıyor.

MACRON'DAN DÜNYA DEVLETLERİNE YARDIM ÇAĞRISI

Fransız senaryosuna göre Ege'de hava ve deniz muharebeleri yaşanıyor. Her iki taraf da kayıplarını sayarken Yunanistan Kardak'ı geri almaya çalışıyor. Yunanistan 40 asker kaybediyor, Türkiye ise 14 şehit veriyor. Türkiye'nin "işgalinden" üç gün sonra Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Fransız ordusunun Almanya, İngiltere ve İtalya'nın da dahil olduğu bir koalisyonla Yunanistan'a yardım etmek için bir operasyon düzenleyeceğini duyuruyor.

TÜRKİYE'NİN YENİLGİSİ VE ERDOĞAN İSTİFASI

Senaryoda Fransız kuvvetleri Kardak'a çıkarma yapar ve Türk ordusuyla yaşanan şiddetli çatışmalarda 80 asker kaybetse de Fransızlar kontrolü ele geçirir.

Senaryo, Yunanistan ve Fransa birlikte Türkleri komşu ülkenin kıyılarına kadar geri püskürtülmesi ve ağır kayıplarla biter. 120 Fransız ve 130 Yunanlı ile 250 Türk askeri ölür. Yenilgi Erdoğan'ın istifa etmesi ile sonuçlanır, yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçer ve ilk konuşmasında Batı'yla arasına mesafe koyar ve Rusya ile yakınlaşma sözü verir.

KAYNAK: HABER7
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 612
  • Mehmed 8 ay önce Şikayet Et
    Algı çalışmaları tam gaz devam. Fransa’nın, Afrika’daki saltanatı sallanmaya başlayınca yine Türkiye’ye saldırmaya başladı.
    Cevapla
  • erzincanlı 8 ay önce Şikayet Et
    o tarihe kadar macron çoktaaaaan siyasetten silinecek
    Cevapla
  • Mert 8 ay önce Şikayet Et
    Seneryoyu boş ver.Gerçeklere bak.Çanakkalede dersinizi almadız herhalde?Biz herzaman hazırız.
    Cevapla
  • Osmanlı 8 ay önce Şikayet Et
    fransa senin ona çapın yetmez.
    Cevapla
  • memett 8 ay önce Şikayet Et
    aç tavuk kendini darı ambarında zannedermiş .eninde sonunda İSLAM galip gelecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kavgayı ayıran polis memuruna kafa attı
Araç fiyatları değişti: Yine de kimse almıyor rekor geldi