INTERPOL, cesedi bulunan çocuk için halktan yardım istedi

INTERPOL ve Alman polisi, 19 Mayıs 2022'de Tuna Nehri'nde ölü bulunan bir çocuğun kimliğinin tespit edilebilmesi ve ölümünün aydınlatılabilmesi için halktan yardım istedi.

INTERPOL, cesedi bulunan çocuk için halktan yardım istedi
INTERPOL, cesedi bulunan çocuk için halktan yardım istedi
GİRİŞ 30.08.2023 12:11 GÜNCELLEME 30.08.2023 13:51
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Almanya'nın Bavyera Polisi ve Interpol, bundan bir yıl önce eyaletteki bir nehirde cesedi bulunan 5-6 yaşlarındaki çocuk cesedinin kimlik tespiti için halktan yardım istedi.

Olayla ilgili detayları paylaştığı bir "siyah bildirim (black notice)" yayınlayan INTERPOL, çocuğun cesedinin Mayıs 2022'de Tuna Nehri'nde bulunduğu bilgisini paylaştı. INTERPOL, çocuğun kimliğinin tespit edilebilmesi ve ölümüyle ilgili şüpheli durumların açıklığa kavuşturulabilmesi için halkın yardımını istedi. Açıklamada, "Birileri bir yerlerde bu çocukla ilgili bir şeyler biliyordur" ifadeleri kullanıldı. 

"BAŞKA BİR ÜLKEDEN GELİYOR OLABİLİR"

Konuya ilişkin konuşan INTERPOL Genel Sekreteri Jurgen Stock, "çocuk, insan kaçakçılığı, kaçırma ya da şiddet mağduru da olsa ölümünü aydınlatmaya" kararlı olduklarını söyledi.

INTERPOL'ün nehirde bulunan çocukla ilgili yayınladığı "siyah bildirim" aynı zamanda kurumun bir çocukla ilgili halktan ilk yardım istemesi. Cesedi bulunan çocuğun robot resmini de paylaşan INTERPOL'ün açıklamasına göre, çocuk, 19 Mayıs 2022'de vücudu folyoya sarılı ve kaldırım taşı bağlanmış bir şekilde Tuna Nehri'nde bulunmuştu. 

BBC'ye açıklama yapan INTERPOL, bir çocuğun bu kadar uzun bir süre boyunca kimliğinin tespit edilememesinin alışılmadık bir durum olduğunu söyledi. INTERPOL, bunun çocuğun başka bir ülkeden geliyor olabileceğine işaret etme ihtimaline de dikkat çekti. Kurum, konuyla ilgili bilgisi olan kişilerden Almanya polisi ile iletişime geçmesini istedi.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    yazık ya ufacık çocuk tan ne istediniz Allah her şeye şahittir yanınıza kalmaz
    Cevapla
  • H.k 7 ay önce Şikayet Et
    Insanoglu(canavaroglu) zulumde sinir tanimiyor.diri diri gomulen kiz cocugu ne icin gomuldugunu sordugunda deniyor.iyikii ahiret var
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li gazeteci Şaban Sevinç: CHP'nin 1 Mayıs'ta Taksim ısrarı gereksiz
Arda Güler gol sevincinin anlamını açıkladı! İslam alemini gururlandıran mesaj