Türkiye ve AB arasında kritik görüşme! Vize serbestisi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve beraberindeki heyeti Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ağırladı. Yılmaz, vize serbestisi açıklaması yaptı.

GİRİŞ 31.08.2023 23:10 GÜNCELLEME 01.09.2023 10:06
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ile görüştü. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere bir çok konu görüşüldü.

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında kritik görüşme! Vize serbestisi açıklaması!

'VİZE SERBESTİSİ ÖNEMLİ GÜNDEM MADDELERİMİZİ OLUŞTURUYOR'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Görüşme kapsamında, Türkiye-AB ilişkileri başta olmak üzere küresel ve bölgesel gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk. Türkiye-AB ilişkileri köklü, çok boyutlu ve sadece Türkiye ve AB için değil, aynı zamanda bölgemiz için de hayati önem taşıyor. Bu durumun en somut yansımasını Rusya-Ukrayna savaşında bir kez daha gördük. Türkiye olarak AB ile ilişkilerimize yönelik siyasi engellerin bir an önce sonlandırmasını, ilişkilere yeniden ivme kazandırmayı ve yapısal diyalog mekanizmalarını sürekli açık tutmayı çok önemli görüyoruz. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi ve Vize Serbestisi Diyaloğu’nun hızlandırılması bu süreçteki önemli gündem maddelerimizi oluşturuyor. AB ile Türkiye arasındaki yakın mali iş birliğinin artırılması ve genişletilmesini de yine AB'ye katılım sürecinin temel bir unsuru olarak görüyoruz. AB ile karşılıklı iş birliğimiz, yeşil dönüşüm, dijitalleşme, sürdürülebilir şehir içi ulaşım ve temiz enerji gibi alanlarda yeni fırsatlara olanak tanıyacaktır. Ayrıca yıkıcı depremlerin ardından AB’nin gösterdiği dayanışma için teşekkür ediyor, 20 Mart’taki Uluslararası Donörler Konferansı’nda AB tarafından taahhüt edilen yardımların hızla gerçekleşmesini görmek istiyoruz.”

Türkiye ile Avrupa Birliği arasında kritik görüşme! Vize serbestisi açıklaması!

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 103
  • Metın 7 ay önce Şikayet Et
    Vize serbestliği olsa ne olacak.200 Euro emekli maaşıyla nere gidecek bu insanlar,mezar ziyaretine gitmeye yetmiyor bu para
    Cevapla
  • Erdem 7 ay önce Şikayet Et
    Yaaw he he, gümrük birligi antlasmasini tekrar gözden gecirip imzalayin da. Vize kalsin.
    Cevapla
  • Ali aksoy 7 ay önce Şikayet Et
    Almanlara bende bir tavsiyede bulunmak istiyorum!Alın israil i,alin ukraynayi AB ye,sonra da Natoya,çok sevdiginiz yahudiler ile mutlu olun...ve buda sizin sonunuz olsun,çünkü almanlar kaşiniyor,japonyadan selamlar!
    Cevapla
  • Galler 7 ay önce Şikayet Et
    Aleykümselam hacı abi. Uzaklara gitmişsin.
    Cevapla
  • eski türk 7 ay önce Şikayet Et
    Demek bir iş yalvararak deyil, çalişarak olyormuş.
    Cevapla
  • Vatansever 7 ay önce Şikayet Et
    Bakın Türkiye nereden nereye geldi bunu artık kabul etmek lazım. Türkiye bu saatten sonra Avrupa'ya neden girsin arkadaslar pazarlama yönünüzü Çin'e doğuya çevirin turana çevirin biz Türk birliğinin kapısında surundurelim. Orta Asya'dan gelen kardeşlerimize iş ve saha verelim.
    Cevapla
  • Galler 7 ay önce Şikayet Et
    İyi güzelde kardeşim, fabrikaların %80 ni avrupa ya ihraç yapıyor, yani hedefimizi doğuya çevirirse aç kalırız aç. Duygusal değil, düşünerek yazmak lazım hacı abi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'