Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı hakkında konuşan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesinin Şam ile Ankara arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için kaçınılmaz ve gerekli olduğunu" söyledi.

Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor
Esad: Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesi gerekiyor
GİRİŞ 01.09.2023 11:38 GÜNCELLEME 02.09.2023 09:36
Bu Habere 102 Yorum Yapılmış

Suriye'deki rejimin lideri Beşar Esad, İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan ve beraberindeki heyetle görüştü.

Esad, Abdullahiyan'la ikili ilişkileri, bölgedeki durumu, Suriyeli mültecilerin ülkelerine dönüşüne ilişkin konuları masaya yatırdı.

Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı hakkında da konuşan Esad, "Türkiye'nin Suriye topraklarından çekilmesinin Şam ve Ankara arasındaki ilişkilerin normale dönmesi için kaçınılmaz ile gerekli olduğunu" söyledi.

Esad ve kurmayları, daha önce yaptığı açıklamalarda da Türk askerinin ülkelerinden çekilmesini talep etmişti.

Abdullahiyan ise, Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı duyulması gerektiğini belirtti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 102
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye topraklarında çekilsin de abd Rusya çekilmesinmi Suriye in yerüstü yeraltı zenginliklerine el koymuş petrol rafinerlerine ell koyan terör örğütleri çekilmesinmi topraklarını yarısına el koymuş Halkın zulüm eden terör örgütü ypg pkk çıkmasın mı bir şamın etrafına tutunmuş devlet toprak diye BİRŞEY kalmamış haberi yok celadına aşık olmuş mahkum gibiler Allah ıslah etsin
    Cevapla
  • Osmanlı 25 7 ay önce Şikayet Et
    Sen pkk yok et ve vatandaşlarını geri al biz çıkarız bunlar olmazsa bu sefer senin kelleni alacaz bunu bil
    Cevapla
  • HARPUTİ 7 ay önce Şikayet Et
    Şamdan başka yerler sana mi ait ki Türkiye'nin çıkmasını istiyorsun,dangoz.Yuzde 35 i ABD çomarı PKK diğer kalan yerler,diğer örgütlerde.Erkeksen ,devletsen ilkin onları temizle.Drej.
    Cevapla
  • azo 7 ay önce Şikayet Et
    demokratik seçim yap ,çıkarız.
    Cevapla
  • Morelli 7 ay önce Şikayet Et
    Butun ulkemizdeki suriyelileri gonderin suriyeye sonra kapatin sinirlari mayinlayin hertarafi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?