İsveç: Türkiye, NATO üyeliğimizi onaylayacaktır

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye'nin, ülkesinin NATO üyeliğini TBMM'nin açılacağı Ekim ayında onaylayacağından umutlu olduğunu söyledi.

İsveç: Türkiye, NATO üyeliğimizi onaylayacaktır
İsveç: Türkiye, NATO üyeliğimizi onaylayacaktır
GİRİŞ 01.09.2023 13:18 GÜNCELLEME 01.09.2023 13:18
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, Türkiye’nin ülkesinin NATO üyeliğini TBMM’nin açılacağı Ekim ayında onaylayacağından umutlu olduğunu söyledi.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom, yaptığı açıklamada, "İsveç hükümeti yaz boyunca, o zaman ortaya konan kartların şu anda da geçerli olduğu ve Vilnius'ta yapılan açıklamanın hala geçerli olduğu dışında herhangi bir sinyal almadı." dedi.

İsveç, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin ardından NATO üyesi olmak için başvurmuş ancak NATO üyesi Türkiye güvenlik işbirliği konusundaki endişelerini gerekçe göstererek üyeliğe yeşil ışık yakmamıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Temmuz ayında Vilnius'ta düzenlenen NATO zirvesinin ardından İsveç'in NATO üyeliğinin onaylanmasını Ekim ayında yaz tatilinin ardından yeniden toplanacak olan TBMM'de görüşüleceğini söylemişti.

Türkiye, İsveç'ten terör örgütü PKK ve üyeleriyle ilgili daha fazla adım atmasını istiyor. Türkiye ile yaşanan gerginlik, İsveç'te protestocuların Kur'an-ı Kerim yaktığı ve pek çok Müslümanı öfkelendiren gösterilerle daha da tırmanmıştı.

Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Meclis halkin sesini dinlemesi cok onem arz ediyor natoya hayir
    Cevapla
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Meclis onay verirse turk halkinin nefretini kazanir bir kerede halkin sesini dinleyin gururunuz varsa natoya izin vermeyin kurani yakan turk dusmanlarini saraylarda agirlayan turkiyeye karsi her seytanliga yapan bu isveci sakin natoya almayin yoksa meclis halkimizin nefretini kazanacaktir nokta
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Bizim TBMM, EĞER BİZİM İSE.. İsveç e ONAY VE RE MEZZZZ...
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    TBMM Benim.. Ben de ASLA ASLA ASLA İSVEÇ e onay VER Mİ YO RUZ..
    Cevapla
  • Misafir 8 ay önce Şikayet Et
    Umduğunuzu Bulamayacaksınız İnşaallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hangisine ne kadar ödendi? KAAN mı yoksa F-35 mi? İşte ikisine harcanan tutar...
Başkan Altay: “İsrail’in Gazze’deki zulmünü unutmayacağız, unutturmayacağız