Dakika dakika anlattılar! Fransa'dan Afrika'ya askeri müdahale senaryosu!

Geçtiğimiz günlerde 2027'de Yunanistan'la birlikte Türkiye'ye karşı bir savaş senaryosunu anlatan "L'Express" dergisi, şimdi de gündem de olan Afrika'yı hedef aldı. Dergi, 2024'te Mali'ye bir askeri operasyon senaryosunu anlattı.

GİRİŞ 01.09.2023 16:08 GÜNCELLEME 01.09.2023 17:47
Bu Habere 94 Yorum Yapılmış

Afrika Kıtası'nda son yıllarda darbe üzerine darbe alan ve sömürgesi altında tuttuğu birçok ülkeden kovulan Fransa, yeni arayışlar içerisine girdi. Bölgedeki etkinliğini sürdüremeyeceğini anlayan Fransız yönetimi, Afrika'ya şimdi de medyası üzerinden askeri müdahale sinyalleri vermeye başladı. 

FRANSA'NIN AFRİKA PLANI

Fransa'da yayın yapan haftalık haber dergisi L Expres, geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yönelik bir askeri müdahale senaryosunu yazmasının ardından şimdi de Afrika'ya ilişkin bir plan çizdi. L Expres, 2024 yılında Mali'ye yapılacak olası bir askeri müdahaleyi yayınladığı 8 dakikalık video ile saniye saniye anlattı. 

MÜDAHALE İÇİN GEREKLİLİK ŞARTLARI SAĞLANIYOR

L Expres Dergisi'nin senaryosuna göre, Afrika'nın Sahel bölgesinde bir terör örgütü önemli ölçüde nüfuz kazanıyor. Bu nüfuzla bölgede etkinliğini artıran örgüt, Mali'de 2020 yılında darbeyle iktidara gelen Albay Assimi Goïta'yı yakalayarak ülkede halifeliğini ilan ediyor. Yaşananların ardından Fransa etkisi altındaki ülkeye Fransız müdahalesi kaçınılmaz hale geliyor. 

FRANSA ASKERİ MÜDAHALEYE BAŞLIYOR

Fransa sözde olası bir cihatçı yayılmayı kontrol altına almak için ve bölgenin istikrara kavuşturulması için Mali'nin komşu ülkeleriyle bir işbirliği içerisine giriyor. Videoda, Fransa'nın Afrika'da en etkili olduğu ülke olan ve Fransızca konuşulan Mali'yi kaybetmeyi göze alamayacağı kaydediliyor. Anlaşma sonrası Fransa'nın sözde terör örgütünü Mali'den temizlemek üzere askeri müdahaleye başlıyor. 

TÜRKİYE SENARYOSU DA YAZILMIŞTI

L Expres Dergisi'nin Mali'ye yönelik işgal senaryosu ilk değil. Dergi geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye yönelik de küstahça bir senaryo hazırlamıştı. Dergi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Şubat 2027 sabahı Kardak adasını "işgal" etmesiyle birlikte Yunanistan ve Türkiye arasında yaşanacak bir savaşın sinematik senaryosunu anlattı. 

Fransız küstahlığı! 2027: Erdoğan iki Yunan adasına saldırdı, Fransa müdahale ettiFransız küstahlığı! 2027: Erdoğan iki Yunan adasına saldırdı, Fransa müdahale etti

L Expres'e göre, Türkiye ile Yunanistan arasında çıkacak bir gerilime Fransa 2021 yılındaki anlaşmaya dayanarak yardıma gidiyor. Fransa liderliğinde, Almanya, İngiltere ve İtalya'nın da dahil olduğu bir koalisyon Türkiye'ye yönelik operasyon düzenliyor. Fransız derginin senaryosunda Fransız kuvvetleri Kardak'a çıkarma yapar ve Türk ordusuyla yaşanan şiddetli çatışmalarda 80 asker kaybetse de Fransızlar kontrolü ele geçirir.



Yaşananların ardından yenilgi Erdoğan'ın istifa etmesi ile sonuçlanır, yerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz geçer ve ilk konuşmasında Batı'yla arasına mesafe koyar ve Rusya ile yakınlaşma sözü verir.

KAYNAK: HABER7
Yalçın Taşbaşı Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Yalçın Taşbaşı

Editör Hakkında

Yalçın Taşbaşı 1991 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversite eğitimini ise Kayseri'de Erciyes Üniversitesi'nde tamamladı. 2014 yılında gazetecilik bölümünden mezun olmasının hemen ardından vatani görevini tamamlayarak iş hayatına giriş yaptı. 2015 yılında yeniakit.com.tr'de internet editörlüğü görevine başladı. Burada 7 yıl süren görevinin ardından 2022 yılında Haber7.com'da özel haber editörü olarak göreve başladı ve çalışmalarına devam ediyor.
YORUMLAR 94
  • Morelli 8 ay önce Şikayet Et
    Fransa hala yedigi tokatin etkisinde kalmis afrika ayaklandi tefecilik sona erdi bunalim geciriyor makron saraydan cikamiyor sok yasiyor dermani yok
    Cevapla
  • Osman Berk 8 ay önce Şikayet Et
    Sömürgeci Avrupa, Afrika'yi terk et.
    Cevapla
  • kemal 8 ay önce Şikayet Et
    Nedir bu afrikalı kardeşlerimizin kan emici vampirlerden çektiği oraya savaşmaya giden fransız ve diğer avrupa abd askerleri ülkelerine sarı torbalarda tabutlar içinde dönerler inşallah.
    Cevapla
  • fahri 8 ay önce Şikayet Et
    Bu fransız yumuşakçaları üremiyor ki askerleri olsun. Bunların nüfusunun çoğunluğu moruk. Askerleri azınlık ve sömürgelerinden gelen insanlar. Bunların ciddi bir nüfus bunalımı var ve bu bütün avrupa için neredeyse geçerli.
    Cevapla
  • Süleyman 8 ay önce Şikayet Et
    Senaryoda yine aynı taktik cihatçı örgüt maliyi ele geçiriyormuş sonrası müdahale.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika... Erdoğan ile Özel görüşmesi sona erdi!
Yıldızların altında tarihi yolculuk