Batı Trakya'da Türk mezarlığına alçak saldırı

Batı Trakya'da Gümülcine yakınlarında bulunan Narlıköy'deki Türk mezarlığına saldırı düzenlendi. Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisi, suçluların, bir an önce yetkililer tarafından bulunup, adalet önünde hesap vermelerini istedi.

GİRİŞ 03.09.2023 22:42 GÜNCELLEME 04.09.2023 09:50
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Kimliği belirlenemeyen kişi ya da kişilerce yapılan saldırıda yaklaşık 20 mezar taşına zarar verildi.

Mezarlığı ziyaret edenlerin fark ettiği saldırıyla ilgili yerel makamlar bilgilendirildi.

20 MEZAR TAHRİP EDİLDİ

Mezarlığı ziyaret eden Batı Trakya Türk Azınlığı Danışma Kurulu Başkanı Ve Gümülcine Seçilmiş Müftüsü İbrahim Şerif, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Gümülcine-Narlıköy'de soydaşlarımıza ait mezarlıkta yirmi kadar mezar meçhul kişiler tarafından tahrip edilmiştir. Polise intikal eden olayda failler bulunur, inşallah gerekli ceza verilir" ifadelerini kullandı.

Dostluk Eşitlik Barış (DEB) Partisince yayımlanan açıklamada da suçluların, bir an önce yetkililer tarafından bulunup, adalet önünde hesap vermeleri talep edildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • girit 7 ay önce Şikayet Et
    bizdeki saflar da saf saf bir şarkı duyunca yunana övgüler dizsinler. Adamların eline fırsat geçse neler olacağını herkes bilmesi lazım. Mesela giritte bir tane müslüman türk bıraktılar mı?
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    Halk misakı milli topraklarını alalım istiyor devleti yönetenler cesur olun halk arkanızda batıdan çekinmeyin girip alalım ecdad topraklarını
    Cevapla
  • Nokta 7 ay önce Şikayet Et
    Sorun yok. Her şey yolunda. İnsanımız Filenin Sultanlarına (!) tebrik yorumu yazmakla meşgul. Bu haberi okuyan bile yok.
    Cevapla
  • hüseyin 7 ay önce Şikayet Et
    O TOPRAKLAR Türk toprağı demiyorum zaten Türk toprağı TÜRKİYE sınırı içine alınmadıkça bunlardan her zaman bahsedeceğiz
    Cevapla
  • çağrıbey 7 ay önce Şikayet Et
    korkaklar ancak ölülere saldırır türkün karşı sına çıkmaya yüreği yetmez
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çalışma süresinin en uzun olduğu ülkeler açıkladı!
ABD'den İsrail'e Suudi Arabistan uyarısı