Nijer'deki askeri cunta, ülkenin hava sahasını uçuşlara yeniden açtı

Nijer'deki askeri cunta yönetimi, 6 Ağustos'ta kapatılan hava sahasının tüm uçuşlara tekrardan açıldığını bildirdi.

Nijer'deki askeri cunta, ülkenin hava sahasını uçuşlara yeniden açtı
Nijer'deki askeri cunta, ülkenin hava sahasını uçuşlara yeniden açtı
GİRİŞ 04.09.2023 18:24 GÜNCELLEME 04.09.2023 18:24
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Nijer Ulaştırma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 6 Ağustos’ta kapatılan hava sahasının yeniden tüm ticari uçuşlara açıldığı aktarıldı. Bakanlık tarafından yasağın kaldırılmasının nedenine ilişkin bir açıklama yapılmadı.

ASKERİ CUNTA HAVASINI YENİDEN ULAŞIMA AÇTI

Batı Afrika Devleti Ekonomik Topluluğu (ECOWAS), Nijer’in devrik Devlet Başkanı Mohamed Bazoum’un serbest bırakılması için cunta yönetimine süre vermiş, verilen sürenin dolmasının ardından ise cunta, askeri müdahale tehdidini gerekçe göstererek Nijer hava sahasının kapatıldığını açıklamıştı.

Hava sahasının kapatılmasıyla Air France ve diğer hava yollarının gerçekleştirdiği bazı uçuşlar askıya alınmış, Afrika kıtasındaki uçuşlarda daha uzun rotalar kullanılmıştı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Nijerya batının uşaklığını yapıp bıkere saldıramadı yada destek bulamadı. müslüman kanını emen fransayı batı Afrika'dan inşallah çıkarırlar
    Cevapla
  • İbrahim Alkılıç 7 ay önce Şikayet Et
    Nijerya esti savurdu ama sonra yusuf yusuf deyip erkeklik yapmaktan vaz gecti, iyi de yaptı. Afrika'da bir iç savaş zaten fakir ülkeleri daha da batırır.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!