Brezilya'da sel: Evler suya gömüldü, onlarca ölü var

Brezilya'da sağanak yağışların yol açtığı sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40'a yükseldi. 3 gündür etkili olan sağanak, sel ve toprak kaymalarına neden olurken, onlarca ev su altında kaldı.

GİRİŞ 06.09.2023 08:24 GÜNCELLEME 08.09.2023 09:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Brezilya'nın güneyinde etkili olan kasırga, sağanak ve rüzgarı da beraberinde getirdi. Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, eyaletteki en ölümcül felaketin yaşandığını belirterek, "Rio Grande do Sul eyaletindeki Muçul kasabasında sel sularının çekilmesiyle 15 kişinin cansız bedenine daha ulaşıldı ve ölü sayısı 40'a yükseldi. Derin bir üzüntü duyuyoruz." dedi.

Pazartesi gününden bu yana etkili olan sağanak, sel ve toprak kaymalarına neden olurken, yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Ulusal Afet Müdahale Şefi Wolnei Barreiros, toplam 54 şehri vuran kasırganın 20 binden fazla insanı doğrudan etkilediğini söyledi.

Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, dayanışma mesajı göndererek hükümetin yardım etmeye hazır olduğunu açıkladı.

KAYNAK: İHA
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 2
  • Bir Bilen 7 ay önce Şikayet Et
    Tek derdimiz Brezilyadaki sel.
    Cevapla
  • Hfcv 7 ay önce Şikayet Et
    chp belediyesidir kesin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
E-muhtıranın üstünden 17 yıl geçti
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi