Pentagon: SDG'yle çalışmaya devam edeceğiz

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, DEAŞ'la mücadele kapsamında, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

GİRİŞ 06.09.2023 10:47 GÜNCELLEME 06.09.2023 10:55
Bu Habere 226 Yorum Yapılmış

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, terör örgütü PKK/YPG'nin uzantısı Suriye Demokratik Güçleri'yle (SDG) ABD ilişkisine dair konuştu.

"SDG'YLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Düzenlediği basın toplantısında, Deyrizor'daki olayları yakından takip ettiklerini belirten ve Suriye'de DEAŞ'la mücadele için bölgesel ve uluslararası ortaklarla çalışmaya devam edeceklerinin mesajını veren Ryder, "SDG, bölgesel ve uluslararası ortaklarla (Koalisyon Güçleri) beraber; DEAŞ'ı mağlup etme görevinde çalışmaya devam edeceğiz. Geçen hafta da söylediğim gibi, bu kritik çalışmadan uzaklaşmak istikrarsızlık yaratabilir ve DEAŞ'ın yeniden canlanmasına fırsat tanıyabilir." ifadelerini kullandı.

Arap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizlediArap aşiretleri, 33 köyü PKK/YPG'den temizledi

Erdoğan: Rusya'nın iki özel isteği varErdoğan'dan Deyrizor'daki çatışmalara dair açıklama

"SDG'YE DESTEK SADECE DEAŞ'LA MÜCADELE İÇİN"

Bir muhabirin, Deyrizor'daki olayları kastederek, "Çatışmalarda SDG'ye destek verecek misiniz?" sorusunu Amerikalı general, "SDG'yle çalışmalarımız sadece DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına odaklanıyor." şeklinde cevapladı.

Ryder, toplantının devamında SDG'yle alakalı gelen başka bir soruda, örgütün DEAŞ'la mücadelede kritik rol oynadığını kaydetti.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 226
  • Suat 7 ay önce Şikayet Et
    Siz beslemeye devam edin ABD bizde gebertmeye devam edelim sizin amacınız deaş değil TÜRKİYE ama buna müsade etmeyecek Türk halkı
    Cevapla
  • İsmail72 7 ay önce Şikayet Et
    Koca Amerika Deaş ile mücadele edemiyor bu çapulcular mı mücadele ediyor
    Cevapla
  • Tuncay 7 ay önce Şikayet Et
    Bizde vurmaya devam edeceğiz
    Cevapla
  • Netitrebet 7 ay önce Şikayet Et
    Hem de bütün kansız eşkiyalar kullanılamaz hale gelinceye kadar !
    Cevapla
  • ppm 7 ay önce Şikayet Et
    Türkiye Esad'ın petrolüne veya toprak zenginliklerine el koymuyor daha da ötesi öz be öz insanını koruduğu için mi Esad beyefendi özellikle Türk askerinden huzursuz olduğunu dile getirebiliyor..masaya oturmamasının tek nedeni hiçbir şekilde özrü veya bahanesi olmadığındandır,olay müslümanlar haklı veya başarılı olsalarda onlardan herşeye rağmen nefret edebilmektir ,ABD misali... -nokta-
    Cevapla
  • Vatandaş Can 7 ay önce Şikayet Et
    Deaş da Pentagon'un kontrolünde. Yoksa başka bir terör örgütünü nasıl meşrulaştıracak? Deaş da, PKK, YPG vb. Onun kontrolünde ve amacına hizmet ediyor...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
12 yıl sonra gelen imza! Türkiye, dengeden yana
Polise saldıranlar yakalandı! Aralarında ünlü fenomen de var