NATO Genel Sekreteri'nden Türkiye mesajlı İsveç açıklaması

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsveç'in üyelik başvurusu hakkında, "TBMM bu sonbaharda yeniden açıldığında İsveç'in üyeliğinin en kısa sürede onaylanmasını bekliyorum." dedi.

GİRİŞ 07.09.2023 11:39 GÜNCELLEME 07.09.2023 12:24
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

NATO Genel Sekreti Jens Stoltenberg, İttifak'ın, Rusya'nın Karadeniz Tahıl Anlaşması'ndan çekilmesini kınadığını ve Türkiye'nin anlaşmayı yeniden tesis etme çabalarını ise memnuniyetle karşıladığını söyledi.

İsveç'in üyelik başvurusu hakkında da konuşan Stoltenberg, "TBMM'nin bu sonbaharda yeniden açıldığında İsveç'in üyeliğinin en kısa sürede onaylanmasını bekliyorum. Bu daha önce defalarca ifade edildi. Böylece Finlandiya'dan sonra İsveç ile 32 üyemiz olacak. Bu kuzey ülkeleri için, İsveç ve Finlandiya için ayrıca NATO için iyi. Bu, aynı zamanda Başkan Putin'in NATO'nun büyümesini engellemek için bir Avrupa ülkesini işgal ettiğinde tersini elde ettiğinin göstermektedir." ifadelerini kullandı.

"UKRAYNA ORDUSU YAVAŞ YAVAŞ İLERLİYOR"

Avrupa Parlamentosu'nda açıklamalarda bulunan Stoltenberg, Ukrayna'nın, Rusya'nın ele geçirdiği toprakları geri almak için Haziran ayında başlattığı karşı saldırıda ilerleme kaydettiğini de belirtti.

NATO Genel Sekreteri, "Ukraynalılar, Rus kuvvetlerinin savunma hatlarını aşmayı başardılar ve yavaş yavaş ilerliyorlar." dedi.

Stoltenberg ayrıca, Ukrayna'nın NATO üyeliğine hiçbir zaman şu anki kadar yakın olmadığını da sözlerine ekledi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 12
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    Jens; minnacik karekterin olsa dersinki nato üyesi ülkeleri Türkiye 1952 yilindan beri ortagimizdir eski düsmanlari AB ye aldinizda 71 yillik nato ortragimizi neden almiyorsunuz ilk önce AB ye alin sonrda Türkiye üzerine düseni yapar amma herkez dürüst davranmasi gerekir dingillik yapmanin asla geregi yok diyemiyorsun!!!
    Cevapla
  • mert 7 ay önce Şikayet Et
    bize hersey hak tek yumruk olmadigimiz müdettce yahu ülkemizde heryerde kapali bayanlarimiza taciz yaparken bu kafirlerinböyle davranmalari normal elbetki dogru degil amma ilk önce islam devletleri tek yumruk olmasi gerekir ama mümkün degil,minnaciko yahudiler dünyaya rest cekiyorlar neden heryerde tek yumruklar
    Cevapla
  • TrkGrsn 7 ay önce Şikayet Et
    Müslüman düsmanlarina asla onay yok..Türk ve Türkiyemiz hep varolacaktir Yasasin Müslüman Türk..
    Cevapla
  • DURSUN 7 ay önce Şikayet Et
    AB üyeliği, f 35 verilmesi, f16 verilmesi sonrasına bakarız bizde
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Vay sömürge valisi vay,o üyeliğe mecliste onay veren milletvekillerinin allah iki yakalarını bir araya getirmez inşaallah,Allah ve islam düşmanı kafir "İSVEÇ" !.....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dur ihtarına uymayan yakayı öyle bir ele verdi ki!
Başkan Erdoğan o tarihi bekliyor! 'Rapor' gelince...