KKTC'den Türkiye ve Azerbaycan açıklaması: Erdoğan ve Aliyev bizi çok gururlandırdı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, Azerbaycan'daki etkinliklerde KKTC bayrağının dalgalandırılması kararı için açıklama yaptı. Eruğruloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'e teşekkür etti.

GİRİŞ 08.09.2023 23:56 GÜNCELLEME 09.09.2023 08:52
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Ertuğruloğlu, konuya ilişkin Azerbaycan TNS Haber Ajansı’na değerlendirmelerde bulundu.

'ALİYEV'İN SÖZLERİ BİZİ ÇOK GURURLANDIRDI'

Ertuğruloğlu, "Dost ve kardeş Azerbaycan Cumhurbaşkanı Sayın İlham Aliyev'in, Türk Devletleri Teşkilatı'na üye ve gözlemci devletlerin bakanlarının doğal afet ve acil durum yönetimi ve ikinci toplantısının katılımcılarıyla yaptığı toplantıda, ‘etkinliğimizde Kuzey Kıbrıs bayrağı dalgalanmalıdır ve dalgalanacaktır’ sözleri bizi çok gururlandırdı." ifadesini kullandı.

'ERDOĞAN VE ALİYEV'E SONSUZ ŞÜKRANLARIMIZI SUNUYORUZ'

Açıklamasından dolayı Aliyev'e şükranlarını dile getiren Ertuğruloğlu, şunları kaydetti:

"Köklü bir Türk çınar ağacının dalları olan ülkelerin işbirliği ve dayanışmasıyla çok yol kat edeceğiz. Bu açıklama, mücadelemize daha da güç katacaktır. Haklı mücadelemize verdikleri destekten dolayı Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz.

'TEK MİLLET ÜÇ DEVLET OLARAK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞIMIZA İNANCIMIZ TAMDIR'

Türk Devletleri Teşkilatı'nın desteğiyle gücümüze güç katacağız. KKTC’nin tanınması yönünde bize destek veren herkese teşekkür ediyoruz. Tek millet üç devlet olarak büyük başarılara imza atacağımıza inancımız tamdır."

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Muharrem Yılmaz 7 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs Türktür türk kalacak ve boşuna kimse soylenmesin kaç yıldır Kıbrıs'tayım ha Türkiye ha Kıbrıs aynı yer bize
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Azerbaycan maşallah tanı bekliyoruz
    Cevapla
  • Cskn 7 ay önce Şikayet Et
    Okuduklarıma inanamıyorum. KKTC halkı özüne dönmeli. Onların kardesi Türk halkıdır.
    Cevapla
  • suvaslu 7 ay önce Şikayet Et
    Kıbrıs halkı adı türk ama yaşantısı ve sevgisi Rum olmuş.rumdan daha Rum .
    Cevapla
  • Tayfun 7 ay önce Şikayet Et
    Katılmıyorum kaç yıldır Kıbrıs'tayım
    Cevapla
  • Fatih 7 ay önce Şikayet Et
    Doğru söylüyorsun Türkleri hiç sevmezler.rumlari daha çok severler
    Cevapla
  • iskender1a* 7 ay önce Şikayet Et
    Allah enbüyük görevi biz Türklere verdi bu görevin zaman içindeki akışı ayetle sabit olan bir Lütufdur ! inkârına imkân yoktur ayetin müjdesi kuranıkerimdedir.Bugün dünya sanki yörüngesinden çikmış etrafını kıra kıra savruluyor gibi birdurumda Türkiye hariç tüm dünya şaşkın ve çaresiz,çözümünü sadece biz biliyoruz ! kuran düşmanlığının sebebi bu olsa gerek.Allah'ın dediği olur diyoruz ve
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de seçim! Yeni genel başkan belli oluyor! Seçim 2. tura kaldı! İşte oy oranları
Naci Görğür, 'şakası yok' diyerek açıkladı: 'Buralar 9 şiddetine maruz kalacak'