Erdoğan'dan G20'de Kur'an-ı Kerim mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Zirvesi için gittiği Hindistan'da açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Hemen hemen her gün, 2 milyar insanının kutsalına saldırılması kabul edilemez. Türkiye olarak tepkimizi göstermeyi sürdüreceğiz." dedi.

Erdoğan'dan G20'de Kur'an-ı Kerim mesajı
Erdoğan'dan G20'de Kur'an-ı Kerim mesajı
GİRİŞ 09.09.2023 14:36 GÜNCELLEME 09.09.2023 15:12
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında, Türkiye, Meksika, Endonezya, Güney Kore ve Avustralya'dan oluşan kıtalar arası gayriresmi istişare ve eş güdüm platformu MIKTA üyesi ülkelerin devlet başkanlarıyla bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu görüşmenin sonunda kısa bir açıklama yaptı. Kur'an-ı Kerim'e yapılan saldırılara değinen Erdoğan, "Hemen hemen her gün, ifade özgürlüğü kılıfıyla, 2 milyar insanının en mukkaddes değerlerine saldırılması kabul edilemez. Hangi dine mensup olursa olsun, insana saygı duyan herkesin buna itiraz etmesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye olarak bu konudaki tepkimizi ifade etmeyi sürdüreceğiz." ifadelerini kullandı.

"GIDA KRİZİYLE MÜCADELEYE KATKIDA BULUNABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM"

gıda krizine dair de mesajlar veren Erdoğan, "MIKTA ülkeleri olarak tüm dünyayı tehdit eden gıda kriziyle mücadelede yapıcı katkılarda bulunabileceğimize inanıyorum. Birlikteliğimizin krizlerle ve yeni meydan okumalarla mücadele çabalarına destek olmasını temenni ediyorum. Değerli dostum Vidodo'ya bu buluşmayı gerçekleştirdiği için bir kez daha teşekkür ediyorum." dedi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 1
  • Erkan 7 ay önce Şikayet Et
    bunlar sadece güçten anlar, maalesef oda bizde yok.osmanlıda olduğu gibi yüce Allah izzetimizi gücümüzü tekrar bize iade etsin.Amin.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Kılıçdaroğlu'na cevap: Tükenmiş olan siyasi geleceklerine umut olmak niyetinde değiliz