G20 sona erdi: Erdoğan'dan ikinci günde önemli görüşmeler

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi sona erdi. İkinci günde tüm liderler, ikili temaslarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da bu kapsamda ülke liderleriyle bir araya geldi.

GİRİŞ 10.09.2023 10:42 GÜNCELLEME 10.09.2023 14:21
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'de düzenlenen G20 Liderler Zirvesi kapsamında, dün diplomatik temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün de görüşmelerine devam etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman'la görüştü. Görüşmede, Türkiye-Suudi Arabistan ikili ilişkilerinin yanı sıra bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Veliaht Prens'le görüşmesinin ardından Erdoğan, Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'yle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede, karşılıklı büyükelçi atamalarıyla ilişkilerin yeni bir döneme girdiğine işaret ederek, ikili münasebetlerin hak ettiği seviyeye en kısa zamanda ulaşacağına olan inancını dile getirdi. Mısır yönetiminin Türk yatırımcı ve firmalarına verdiği desteğin önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, LNG, nükleer enerji, kültür ve eğitim alanlarındaki işbirliğini canlandırmaya da önem verdiklerinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, başkent Yeni Delhi'de, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel'i kabul etti. Görüşmede, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye'nin AB'ye tam üyeliği için atılacak adımlar, bölgesel ve küresel meseleler ele alındı.

Erdoğan'ın yaptığı tüm görüşmelerde, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan hazır bulundu.

Zirve kapsamında Erdoğan, dün; Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Muhammed Bin Zayed Al Nahyan, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk-Yeol, Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Dünya Bankası Başkanı Ajay Banga ve MIKTA ülkelerinin liderleriyle görüşmüştü.

Son Dakika... G20 Liderler Zirvesi başladı! Erdoğan'dan kritik temaslarG20 Liderler Zirvesi başladı: Erdoğan'dan kritik temaslar

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 51
  • Dünya 5ten büyük 7 ay önce Şikayet Et
    Bu elleri ne zor tutuyordur... fakat temsil ettikleri toprak ve milletler bizim için önemli... idarecileri önemsemesede biz kardeş milletleriz...
    Cevapla
  • Ömer 7 ay önce Şikayet Et
    Yorumları okuyorum da utanıyorum böyle olmamaliydi Mursi ,rabia , 15 temmuz finansörü BAE, Cemal kaşıkçı bunlar ne çabuk unutuldu ve ülkede finansal krizler yaşadık bunlar yüzünden şimdiyse tam tersi anlamakta zorlanıyorum bu ülke çıkarları ise zamaninda böyle duaunulmedi büyükelçiler kapatıldı vs vs..
    Cevapla
  • Halit 7 ay önce Şikayet Et
    Olan oldu da, devlet adına geçen 10 yıl ne olacak.
    Cevapla
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Millet geçim derdinde herşey ateş pahasına döndü
    Cevapla
  • Bilal 7 ay önce Şikayet Et
    Mursinin katili, yahudi sisi, eli kanlı bu elleri tutmamak lazım, ama siyaset işte böyle bir şey
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
İlber Ortaylı'dan skandal Ayasofya sözleri: Namaz kılmak için gudubet bir bina