Sudan'da pazar yerinde katliam: 40 ölü, 60 yaralı

Sudan’ın başkenti Hartum’da bulunan bir pazar yerine düzenlenen İHA saldırısında en az 40 kişi hayatını kaybederken, 60'tan fazla kişi yaralandı.

Sudan'da pazar yerinde katliam: 40 ölü, 60 yaralı
Sudan'da pazar yerinde katliam: 40 ölü, 60 yaralı
GİRİŞ 11.09.2023 01:54 GÜNCELLEME 11.09.2023 03:39
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sudan'da ordu ile paramiliter güç Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında 15 Nisan'da başlayan çatışmalar devam ederken, başkent Hartum’da bulunan bir pazar yerine İHA ile saldırı düzenlendi.

SALDIRI SONUCU 40 KİŞİ ÖLDÜ, 60 YARALI

Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) tarafından yapılan açıklamada, saldırıda en az 40 kişinin hayatını kaybettiği, 60’tan fazla kişinin yaralandığı ifade edildi. Yerel kaynaklar, saldırının ordu tarafından gerçekleştirildiğini iddia ederken, taraflar ise saldırıdan birbirlerini sorumlu tuttu.

Ordu ile RSF arasındaki gerilim, 5 Aralık 2022’de sivil hükümete geçişin ve demokratik seçimlerin önünü açması amacıyla imzalanan “çerçeve anlaşmada” RSF’nin tamamen orduya entegre edilmesini içeren reformdan kaynaklanıyor. Ordunun başındaki Egemenlik Konseyi Başkanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan isyancılarla savaşmak için kurulan RSF’nin bağımsız bir güç olarak hareket etmesini engellemek amacıyla orduya katılması gerektiğini belirtirken, RSF lideri Orgeneral Mohammed Hamdan Dagalo ise bunun sivil bir yönetimle gerçekleştirilmesi gerektiğini savunuyor. Binlerce kişinin öldüğü çatışmalar 15 Nisan'da bu yana devam ediyor.

KAYNAK: İHA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Fakirullah 7 ay önce Şikayet Et
    İslam ve müslüman düşmanları nın işi
    Cevapla
  • Fakirullah 7 ay önce Şikayet Et
    İslam ve müslüman düşmanları nın işi
    Cevapla
  • zeki 7 ay önce Şikayet Et
    İngilizin geçtiği toprakların kaderi mi desek.. 100.yılımıza olağanüstü hal ile giriyoruz.
    Cevapla
  • Mizah 7 ay önce Şikayet Et
    ABD İsrail çalışıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Lexus LBX Türkiye'de satışta! B-SUV markanın en ucuz modeli oldu
Deprem uzmanlarından Hakkari uyarısı: Aktif fay tespit edildi