Paşinyan resti çekti, Rusya'yı topa tuttu! Putin'i çıldırtan açıklama!

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Dağlık Karabağ'da yükselen gerilimle ilgili konuştu. Paşinyan, Rusya karşıtı açıklamalarda bulunarak "Rus askerleri başarısız oldu, artık bizi koruması için Rusya'ya bel bağlayamayız" dedi.

GİRİŞ 13.09.2023 22:46 GÜNCELLEME 14.09.2023 09:48
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, Politico'ya verdiği röportajda, Karabağ'daki Rus barış gücü askerlerinin görevlerinde başarısız olduklarını söyledi. Paşinyan, "Bizi koruması için artık Rusya'ya bel bağlayamayız" açıklamasında bulundu.

Paşinyan resti çekti, Rusya'yı topa tuttu! Putin'i çıldırtan açıklama!

PAŞİNYAN, RUSYA'NIN TÜRKİYE İLE YAKINLAŞMASINI SİNDİREMEDİ

Rusya-Ukrayna savaşının bir sonucu olarak Rusya'nın kabiliyetlerinin değiştiğini öne süren Paşinyan, Moskova yönetiminin, Azerbaycan'ı ve yakın müttefiki Türkiye'yi kendisine yabancılaştırmaktan çekindiğini savundu.

'BİZİ KORUMASI İÇİN ARTIK RUSYA'YA BEL BAĞLAYAMAYIZ'

Paşinyan, "Bu durumda stratejimiz, başkalarına bağımlılığımızı azami ölçüde azaltmaya çalışmak olmalıdır. Bağımsız bir ülkeye, egemen bir ülkeye sahip olmak istiyoruz ancak Batı ile Doğu, Kuzey ile Güney arasındaki çatışmaların merkezine düşmekten kaçınmanın yollarını bulmalıyız. Ermenistan'ın bir 'vekil' haline gelmesi gibi bir durum söz konusu olamaz. Buna izin verilemez." ifadelerini kullandı.

Paşinyan resti çekti, Rusya'yı topa tuttu! Putin'i çıldırtan açıklama!

Çatışmalar her alevlendiğinde "büyük koruyucuya", Ermenistan örneğinde Rusya'ya başvurmanın sürdürülemez olduğunu kaydeden Paşinyan, "Bizi koruması için artık Rusya'ya bel bağlayamayız." diye konuştu.

'RUS ASKERLERİ KARABAĞ'DA OLMASAYDI DURUM DAHA İYİ OLACAKTI'

Paşinyan öte yandan "Rus barış gücü askerleri Karabağ'da bulunmasaydı bugün durumun daha iyi olacağı" değerlendirmesini yapamayacağının altını çizdi.

Paşinyan resti çekti, Rusya'yı topa tuttu! Putin'i çıldırtan açıklama!

Ermenistan Başbakanı, "Eğer kalıcı ve ebedi bir devlete sahip olmak istiyorsak, öncelikle komşularımızla ilişkilerimizi düzeltmek için çok ciddi adımlar atmalı ve çok ciddi çabalar sarf etmeliyiz." ifadesini de kullandı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • O k u r 7 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı'yı satan herkesi satar...
    Cevapla
  • Misafir Ankara 7 ay önce Şikayet Et
    "Azeri ve Türklerin üzerine" yanlış,Azeri Türkü doğrusu.
    Cevapla
  • Nöbetci eczane 7 ay önce Şikayet Et
    Bir daha Azerbaycan'a saldırılara Türkiye batıdan ermenistana girsin artık gelecek tarihlerden böyle ahmak ve maşa devlet bozuntuları silip temiz bir geleceğe yelken açalım.inşallah.
    Cevapla
  • Emin 7 ay önce Şikayet Et
    Karabağ, Kıbrıs gibi yarım kalmış galiba... Azerbaycan'a baş ağrısı olmasa bari...
    Cevapla
  • 44 zaloğlu 7 ay önce Şikayet Et
    kktc 81 ci il Nahçıvan 82 il olması lazım acilennnnnn
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Netanyahu için geri sayım! Tutuklama emri çıkabilir
İsrail'de bir bakanın aracı daha kaza yaptı! Otomobil hurdaya döndü