Sel felaketinin yaşandığı Libya'da eğitim kararı! Başbakan duyurdu

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid ed-Dibeybe, yaşanan sel felaketi sebebiyle ilk ve orta öğretim kurumlarında eğitime 10 gün ara verildiğini duyurdu.

Sel felaketinin yaşandığı Libya'da eğitim kararı! Başbakan duyurdu
Sel felaketinin yaşandığı Libya'da eğitim kararı! Başbakan duyurdu
GİRİŞ 14.09.2023 03:33 GÜNCELLEME 14.09.2023 03:33
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Daniel kasırgası nedeniyle yaşanan sel felaketinde binlerce can kaybının yaşandığı Libya'da eğitime 10 gün süreyle ara verildi.

'EĞİTİME 10 GÜN ARA VERİLMESİ KARARI ALDIM'

Dibeybe, Facebook hesabından yaptığı açıklamada, "Felakete uğrayan beldelerdeki acı durumu göz önüne alarak ülke çapında ilk ve orta eğitim kurumlarında eğitime 10 gün ara verilmesi kararı aldım." ifadelerini kullandı.

Eğitim Bakanlığına söz konusu bölgelerdeki öğrencilerin eğitime yeniden geri dönmeleri için plan hazırlamaları talimatı verdiğini belirten Dibeybe, ayrıca eğitim için geçici merkezler oluşturulacağını kaydetti.

Dibeybe, daha önceki açıklamasında selden dolayı evlerinden ayrılanların kalmaları için 700 yataklı bir geminin Derne sahiline yönlendirildiğini duyurmuştu.

LİBYA'YI VURAN DANIEL KASIRGASI SEL FELAKETİNE YOL AÇTI

Orta Akdeniz'de etkisini gösteren ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden olmuştu.

Libya Ulusal Birlik Hükümeti, sel felaketinde 6 bin kişinin öldüğünü, binlerce kişinin de kayıp olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Umut 7 ay önce Şikayet Et
    Allah rızası için herkes 3-5 demeyip yardım etmesi gerek diyorum. Birbirimizi suçlamadan destek olma zamanı...
    Cevapla
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Hani nerde Müslümanım diyen ülkeler aloooo ses yoookkk. Batıya kendini kaptıran sözde adları Müslüman ama ger.çekde alakası olmayan devlet adamları neredeler.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak