Yağış o kadar kuvvetliydi ki Sahra Çölü'nü bile su bastı

Libya'da yaşanan sel felaketinde ölü sayısının 20 bine kadar çıkabileceği kaydedilirken, yağışın Sahra Çölü'nde de büyük su baskınlarına neden olduğu uydu fotoğraflarına yansıdı.

Yağış o kadar kuvvetliydi ki Sahra Çölü'nü bile su bastı
Yağış o kadar kuvvetliydi ki Sahra Çölü'nü bile su bastı
GİRİŞ 14.09.2023 09:28 GÜNCELLEME 14.09.2023 14:39
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Libya'da 10 Eylül'de meydana gelen sel felaketinde ölü sayısı artıyor. Libya resim ajansının bildirdiğine göre, sadece Derne kentindeki selde ölenlerin sayısı 6 bini aştı, binlerce kişi ise hala kayıp.

Derne Belediye Başkanı Abdulmenam Al-Ghaithi, sel felaketinde ölenlerin, kayıpların sayısına bağlı olarak 18 ila 20 bine ulaşabileceğini söyledi.

Öte yandan Derne'de defnedilenlerin sayısının 2 bin 90'a ulaştığı, bunlardan 1100'ünün ise kimliği belirlenemeden toprağa verildiği belirtildi.

Selin vurduğu yerleşim yerlerindeki hasar uydudan görüntülenirken, selin Sahra Çölü'nde de büyük su baskınlarına neden olduğu yine uydu fotoğraflarına yansıdı.

Derne - Selden önce ve sonra

Sahra Çölü'nü de su bastı

BARAJIN PATLAMASI TRAJEDİYİ ARTIRDI

Derne'deki son derece kuvvetli yağışa dayanamayan baraj, patlayınca, tsunami benzeri dev bir sel yaratarak mahalleleri ve yüzlerce kişiyi denize sürükledi. Barajla deniz arasındaki dört köprü de yerle bir oldu. Bu da diğer Libya kentlerinden ziyade Derne'de büyük bir felaket yaşanmasına sebep oldu. Kent adeta haritadan silindi.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 11
  • Erol 7 ay önce Şikayet Et
    Kuran'ı Kerim de bahisleri geçen, geçmiş kavimlerin başına gelen afetler gibi.
    Cevapla
  • Öktem 7 ay önce Şikayet Et
    Kıyamet alameti
    Cevapla
  • cikkuş 7 ay önce Şikayet Et
    Libyada soydaşlarımız var zaten çoğu Osmanlıdan koparılan topraklarda soydaşlarımız olduğu gibi en az 300-400 yıl topraklarınız olan yerlerde arap düşmanlığı yapanlar bile bizi bize düşman yapan Osmanlıyı parçalayanlardır.
    Cevapla
  • Muzaffer Bayrak 7 ay önce Şikayet Et
    Bu yorumunla ne demek istedin? Meydana gelen afetle ne alakasi var? Guzel bir sabir dileseydin ya! Her seyi dusmanliga cevirmek ne kazandirir insana?
    Cevapla
  • İslam Sancağı 7 ay önce Şikayet Et
    Libya ve Suriye'de DNA testi yapılsa çoğu Türkmen kökenli çıkacak zaten. İçerideki kripto Yahudi-Ermenilerin sürekli düşmanlık etmesi bu yüzden..
    Cevapla
  • deli 7 ay önce Şikayet Et
    kesin barajı patlattı bu adamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...