ABD'den kalkan F-35'ler Danimarka'ya indi! Ukrayna'ya da gidecek

Danimarka'nın bir kısmını Ukrayna'ya göndereceği F-16 filosunun yerine sipariş ettiği F-35 savaş uçaklarının 4'ü Skyrdstrup Hava Üssü'ne indi.

GİRİŞ 14.09.2023 22:46 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:52
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Danimarka'nın 2,2 milyar dolar karşılığında sipariş ettiği 27 adet F-35 savaş uçağının 4'ü ülkeye ulaştı.

4 ADET F-35'İN RESMİ TESLİMATI 1 EKİM'DE YAPILACAK

Ülkenin Jutland Yarımadası'nda bulunan Skrydstrup Hava Üssü'ne inen 4 adet F-35'in resmi teslimi 1 Ekim'de yapılacak.

Söz konusu 27 uçak, 2025'in sonuna kadar sürmesi beklenilen geçiş sürecinin ardından ülkenin 40 yılı aşkındır kullandığı 30 adet F-16 savaş uçağından oluşan filonun yerini alacak.

ABD'DEN UKRAYNA ONAYI

ABD'den Danimarka ve Hollanda'ya Ukrayna onayı

Danimarka, Ukrayna'ya 6'sını yılbaşında, 8'ini gelecek yıl ve kalan 5'ini de 2025'te olmak üzere toplam 19 adet F-16 savaş uçağı teslim etmeyi planlıyor.

ABD, 17 Ağustos'ta, kendi üretimi olan F-16 savaş uçaklarının Ukrayna'ya gönderilmesi için Hollanda ve Danimarka'ya onay vermişti.

Danimarka, ağustosta, F-16'ların kullanımı konusunda 8 Ukraynalı pilota eğitim vermeye başlamıştı.

Norveç de Ukrayna'ya F-16 sağlayacağını duyurmuş ancak yapılacak bağış, uçak sayısı ve teslimat zamanı hakkında henüz açıklama yapılmamıştı.

KAYNAK: AA
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • Bozoklu 7 ay önce Şikayet Et
    Abd şeytan, ABD tu kaka iyi hoş da Allah çalışana verir, boş boş lanet okuyana değil. Bak çalışınca siha da ürettin, füze de, Müslümanlar zamanında çalışsa, Nükleeri de olurdu, uçağıda, abd vız gelirdi, Rusya da...
    Cevapla
  • antilaik laiksavar 7 ay önce Şikayet Et
    uçakların verileceği tarihe bakarmısınız demekki bu savaş baya uzayıp genişleyecek
    Cevapla
  • Asım 7 ay önce Şikayet Et
    Müttefik isen böyle yaparsın. Sinsi düşman isen iptal eder bekletir, birde değerli müttefik lafları edersin.
    Cevapla
  • umur 7 ay önce Şikayet Et
    Ruslar bugün yarın o bölgede ki nato üyesi olmayan ülkelere dalmaya başlarsa şaşırmayız Rusların da bir oyunu var da hayırlısı Kiev verilen silahlar değil ruslar sayesinde hala ayakta
    Cevapla
  • Hayali 7 ay önce Şikayet Et
    Kiev Ukraynaya verilen hava savunma silahları değil de, Her gün Kieve onlarca füze ile saldıran ruslar sayesinde ayaktaymış. Ortalama rusçu kafası bu işte. Afrin de orayı korumaya alan Türkiye değil ruslar sayesinde ayakta, yoksa ruslar istese, bir saatte tüm dünyayı ele geçirir...
    Cevapla
  • deli dumrul 7 ay önce Şikayet Et
    boş uçak f-35 bom boş, ebrehenin ordusu kafir abd sembolü fil yakın zamanda yıkıma uğrayacak inşallah. Nuhun çocukları gömecek onları...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı