ABD: Türkiye bizim için değerli bir müttefik

ABD Dışişleri Bakanlığı, Türk hükümetiyle yakın ilişkileri olduğunu belirterek, "Türkiye bizim için değerli bir müttefik." açıklamasında bulundu.

GİRİŞ 15.09.2023 02:54 GÜNCELLEME 15.09.2023 17:38
Bu Habere 207 Yorum Yapılmış

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, günlük basın toplantısında, "Türk şirketlere yönelik yaptırımların İsveç'in NATO üyelik sürecine etki edeceğinden endişe etmiyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.

Miller, "Hayır, hiç etki edeceğini düşünmüyoruz." cevabını verdi.

"TÜRKİYE BİZİM İÇİN DEĞERLİ BİR MÜTTEFİK"

"Türk hükümetiyle yapıcı ve yakın ilişkilerimiz var. Türkiye bizim için değerli bir müttefik." açıklamasında bulunan Miller, ABD Başkanı Joe Biden'ın yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldiğini anımsattı.

Miller, Türk şirketlere yönelik yaptırımın İsveç'in NATO üyeliğiyle bağlantılı olmadığını belirterek, ABD'nin söz konusu üyeliğe verdiği önemi Türkiye'ye aktardığını ifade etti.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisince (OFAC) Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaş yürütme kapasitesini zayıflatmak için Rus elitleri ile Rusya'nın endüstriyel tabanı, finans kurumları ve teknoloji tedarikçilerinin hedef alındığı duyurulmuştu.

OFAC'ın 100'e yakın yaptırım uyguladığı belirtilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanlığının da ayrıca 70'den fazla kişiyi yaptırım listesine aldığı kaydedilmişti.

Rusya'nın yaptırımlardan kaçınmasına destek olan Türkiye merkezli 3 şirket ile bir Türk vatandaşının yaptırım listesine alındığı ifade edilmişti.

 

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 207
  • sdf 7 ay önce Şikayet Et
    Ne müttefiği terör devleti terörist devlet.
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Geç bu kokmuş ayakları. Ne isteyecek acaba.
    Cevapla
  • Davut Tozu 7 ay önce Şikayet Et
    Gargalar güler bu açıklamaya, Sevsinler sizin lafınızı, ufak atta civcivler yesin hangi sözünüze inanalım.
    Cevapla
  • ali 7 ay önce Şikayet Et
    Siz bizim için değerli değilsiniz ki sizi de iyi tanıyoruz. Bu şekile biz açıklam ypmışsanız altında bir pit yeniği vardır
    Cevapla
  • Sokaktaki vatandas 7 ay önce Şikayet Et
    Hiç bilmez miyiz caniiim ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
10 soruda hastanede "onaylı randevu" dönemi! 13 Mayıs'ta uygulama başlıyor...
Kudüs Tugayları bir İsrail tankı ve evlere saklanan teröristleri imha etti