Dünyanın gözü Türkiye'nin üzerinde: Türk hilali parlıyor

Afrika sahasına büyük geri dönüşü ilmek ilmek işleyen Türkiye, Batı tarafından mercek altında. "Türk hilali parlıyor" başlığını kullanan İsviçre gazetesi NZZ'e, Fransa'nın bölgede gittikçe zayıflamasının Türkiye için fırsat olduğunu yazdı.

GİRİŞ 15.09.2023 01:06 GÜNCELLEME 15.09.2023 09:29
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Türkiye dünya basınının gündeminden düşmüyor. İsviçre gazetesi NZZ, Afrika'daki son dönemde yaşanan gelişmeleri mercek altına aldı. Türkiye'nin bölgede yükselen gücünü inceledi.

"Sahel'de Türk hilali parlıyor" ifadelerine yer verilen haberde, Fransa'nın bölgede gücünü kaybettiği vurgulandı ve durumun Türkiye için yeni fırsatlar sunduğu belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Afrika'ya yaptığı çok sayıda ziyaret hatırlatılan haberde Türkiye'nin Afrika'da yumuşak güç olma rolünün altı çizildi.

Ayrıca Türkiye'nin batılı ülkelerden farklı olarak Afrika ile eşit ortaklık temeline dayanan bir ilişki inşa ettiğine dikkat çekildi.

"85 MİLYONLUK TÜRKİYE CAZİP BİR YATIRIM DESTİNASYONU"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır'ın Güney Kore'nin başkenti Seul'deki temasları da Güney Kore basınında geniş yer buldu.

Maekyung gazetesi, Kacır'ın 24'üncü Dünya Bilgi Forumu ziyareti dolayısıyla Türk ekonomisini değerlendirdi.

Seul’e çıkarma! 'Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu'nda çarpıcı sözlerSeul’e çıkarma! 'Türkiye Yüzyılı Yatırım Resepsiyonu'nda çarpıcı sözler

Gazete haberini "85 milyon nüfuslu Türkiye cazip bir yatırım destinasyonu" başlığı ile okuyucularına duyurdu.

Gazete, Türkiye'nin "esnek iş politikaları, nitelikli iş gücü ve jeopolitik konumu ile yatırımcı dostu ortam" sağladığını yazdı.

Türkiye'nin AB'nin yeni karbon düzenlemelerine yanıt verecek planlar üzerinde çalıştığı vurgulandı.

KAYNAK: TRT HABER

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Gantepli 7 ay önce Şikayet Et
    Osmanlı Afrika'da hamilik yaptı ama abilik yapamadı. Zamanında bunları silahlandirip şimdiki gibi guclendirseydi. Ne Fransız ne alman nede ABD bunlarla basedemezdi. Merkezden yönetim ve hatta üsler kurmak yetersizdir. Her devlet ittifak kurup aynı düzeyde guclenmelidir. Bu şekilde güçlü ve istikrarlı bir yapı oluşur. Türk hilalilinin natodanda Varşova paktindanda daha güçlü olacağını düş
    Cevapla
  • Namyelüs 7 ay önce Şikayet Et
    'Libya'da ne işimiz var diyen' muhalefet de rahatsız.Aymazlıktan mı,yoksa emperyalistlerle yapılan iş birliğinden mi?Bildiniz.
    Cevapla
  • İsoBaba 7 ay önce Şikayet Et
    Ahmet, İstanbul anlaşması iptal edilince niye muhalefet feryat figan etmeye başladı? Bunların temelinde fetö vardı, fetö çöktü, projeleri çöktü. Çöküş sırası hayranı olduğunuz batıda.
    Cevapla
  • Namyelüs 7 ay önce Şikayet Et
    Benim savunmadığım anlaşmaları bana cevabında kullanma gafletine düşmüş Ahmet.Anlaşılan Libya'da ve Afrika'da bulunmamızdan rahatsız olmuş ki emperyalistlere laf söylememe içerleniyor.Biz bu yorumları ve yorumcuları bir yerlerden hatırlıyoruz.Türkiye çıkarlarını savunur görünüpte gizliden gizliye iktidara laf sokuşturanları gayet iyi biliyoruz Ahmet.
    Cevapla
  • Ahmet 7 ay önce Şikayet Et
    Emperyalistlerin ''İklim Anlaşması''nı, ''İstanbul Sözleşmesi''ni de meclise getirip, meclisten geçiren de muhalefetti zaten değil mi?
    Cevapla
  • MaKuS 7 ay önce Şikayet Et
    Türk Hilâli dedem Osmanlıdan beri hiç bu kadar Nurlanmamıştı . Allâh cc. ziyade eylesin .
    Cevapla
  • Ekrem atar 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiye yi arallarinda pay edenler, yunan, ingiliz, fransiz, alman, rusya ve diger destekcileri degilmiydi, basaramayinca chp yi birakip gittiler, hatirlayin.
    Cevapla
  • Behlüldane 7 ay önce Şikayet Et
    Ugruna 8000 vatan evladini katlettigimiz kore bile kalindi dünyaya tekneloji satiyor bizde hala palavra satiyoruz katillerle mafyalarla cetelerle ülkeyi yönetiyor bunada milliyetcilik diyoruz Allahim Sen akil ver su millete
    Cevapla
  • Mert 7 ay önce Şikayet Et
    Turkiyede bir chp denen haclilarin siyonistlerin tapinakcilarin, guffarin icimizdeki hainleri var, baska ulkelerde, zerdust ermeni, yunan tapinakcilari, arap, suryani, rum azinliklar yok, biz icimizdeki hainlerle ugrasan bir ulkeyiz
    Cevapla
  • Ali 7 ay önce Şikayet Et
    Chp turkiyeden silinmedigi surece turkiye Rahat ve huzurlu olmaz, birak kalkinmayi icecek suyu dahi olmaz, uc haneli bir koye muhtar olamayacak biri yuzde 48 oy Aldi. Bu turkiye nin yok olusu demekti
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BM'de konuşan Haluk Levent'ten Netanyahu'ya Gazze tepkisi
Fahiş fiyat artışı ve stokçuluk cezaları artıyor: Kanun teklifi kabul edildi