Ukrayna'dan "Kadirov ölüm döşeğinde" iddiası

Çeçen lider Kadirov'un sağlık durumunun kritik olduğu, komaya girdikten sonra Moskova'ya sevk edildiği ancak yapılacak hiçbir şey olmadığı için Çeçenistan'a geri döndüğü iddia edildi.

Ukrayna'dan "Kadirov ölüm döşeğinde" iddiası
Ukrayna'dan "Kadirov ölüm döşeğinde" iddiası
GİRİŞ 16.09.2023 11:54 GÜNCELLEME 18.09.2023 10:53
Bu Habere 67 Yorum Yapılmış

Rusya'ya bağlı Çeçenistan Cumhuriyeti Ramazan Kadirov'un komaya girdiği ve sağlık durumunun kritik olduğu iddia edildi.

Ukrayna Savunma Bakanlığı İstihbarat Ana Müdürlüğü Sözcüsü Andrey Yusov, Obozrevatel adlı haber sitesine yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

"Bu bilgi, tıp ve siyaset çevrelerindeki çeşitli kaynaklar tarafından doğrulandı. Savaş suçlusu Kadirov'un ciddi bir rahatsızlığı olduğu ve barındırdığı hastalıkların daha da kötüleştiği bilgisine sahibiz."

Yusov, Kadirov'un sağlık durumunun kritik hale gelmesinin herhangi bir yaralanmayla alakası olmadığını da öne sürdü:

"Yaralanma sonucunda bu duruma gelmedi. Diğer detayların doğrulanması gerek. Uzun süredir hasta ve süregelen sağlık problemlerinden bahsediyoruz. Son birkaç gündür durumu ciddi."

Kadirov'un komaya girdikten sonra Moskova'ya sevk edildiği ve sonrasında yapılacak hiçbir şey olmadığı için Çeçenistan'a geri döndüğü iddia edildi.

KADİROV VİDEO YAYINLADI

Pazar günü Kadirov, Telegram kanalında iki video yayınlayarak iddialara yanıt verdi. Videolarda yağmurlukla dolaşırken görülen Kadirov, "İnternette gerçeği yalandan ayırt edemeyen herkesin yürüyüşe çıkmasını, biraz temiz hava almasını ve düşüncelerini toparlamasını tavsiye ediyorum. Yağmur harika bir şekilde canlandırabilir." diye konuştu. Videoların ne zaman kaydedildiği ise bilinmiyor.

MARTTA ÇIKAN HABERİ DE YALANLANMIŞTI

Kadirov'un sağlığıyla ilgili söylentiler uzun zamandır Batı medyasında da yer alıyor. Son olarak Çeçen muhalif Ahmet Zakayev, mart ayından Alman Bild gazetesine verdiği mülakatta, Kadirov'un böbrek hastalığının ciddi olduğunu ve Moskova'dan gelenlere güvenmediği için BAE'den doktor istediğini öne sürmüştü. Kadirov'sa bu iddiaları yalanlamıştı.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 67
  • hakan 7 ay önce Şikayet Et
    yasasin cehennem kadirov. yakinda sizin oralarida ele geçirecez hiç merak etme
    Cevapla
  • Uğur 7 ay önce Şikayet Et
    Allah seni ıslah eylesin...
    Cevapla
  • Kerem 7 ay önce Şikayet Et
    Geberrrr. Müslüman çeçenleri Rusya için feda ettin. Tasması olan birinin memleketine hayrı olmaz.
    Cevapla
  • Misafir Abdullah 7 ay önce Şikayet Et
    Ne kötü akıbet bir tane hüsnü şahadette bulunan yok
    Cevapla
  • Törkiş eyirlayn 7 ay önce Şikayet Et
    potin Bi okusun uflesin seni belki düzelirsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!