Polonya'dan önemli Rusya kararı!

Polonya hükümeti, bugünden itibaren geçerli olmak üzere Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişini yasakladı

Polonya'dan önemli Rusya kararı!
Polonya'dan önemli Rusya kararı!
GİRİŞ 16.09.2023 18:19 GÜNCELLEME 16.09.2023 18:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Avrupa Birliği (AB) üyesi Finlandiya’nın Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını duyurmasının ardından bugün de Polonya’dan yasak duyurusu geldi.

Polonya İçişleri ve İdari Yönetim Bakanı Mariusz Kaminski, Belarus sınırında gazetecilere verdiği röportajda, Rusya’ya kayıtlı araçların ülkeye girişinin yasaklandığını belirterek, “Polonya sınırındaki bu yasak bugünden itibaren yürürlüğe girecek” dedi.

Kaminski, bu kararın Rusya’nın uluslararası güvenliğe oluşturduğu tehdit nedeniyle alındığını belirterek, “Alınan karar, Ukrayna’daki acımasız savaşla bağlantılı olarak Rusya’ya ve Rus halkına uygulanan yaptırımların bir parçasıdır” açıklamasını yaptı.
Polonyalı Bakan, bu yasağın AB Komisyonu’nun eylül ayında yayımladığı Rusya’da kayıtlı araçların AB ülkelerine girişinin yasaklanmasına ilişkin yönergelerin ardından alındığını ifade etti.

Polonya, haziran ayında alınan kararla Belarus ile olan doğu sınırını hem bu ülkeden hem de Rusya'dan gelen kamyon, çekici, römork ve yarı römorklara kapatmıştı.

KAYNAK: İHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Misafir 7 ay önce Şikayet Et
    yani Polonya diyo geldi beni vur
    Cevapla
  • Konyali 7 ay önce Şikayet Et
    Birilerinin gazına gelip hayel kurmayın acısını siz cekersiniz
    Cevapla
  • tepki 7 ay önce Şikayet Et
    iyi de bunlara ne oluyor onu anlamadim yakinda belasini bulur bu kafa devam eder ise
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri
Lokanta ve kafelerde yeni dönem! KDV oranları yükseltildi