Injac: Türkiye, birlik ruhunun örneğidir

Karadağ'da Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen etkinlikte konuşan Podgoritsa Belediye Başkanı Olivera Injac, "Doğu ile Batı arasında bir köprü olan Türkiye, kapsayıcılık ve birlik ruhunun örneğidir." dedi.

GİRİŞ 17.09.2023 07:37 GÜNCELLEME 17.09.2023 09:36
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'da, Cumhuriyet'in 100. yılı kutlamaları kapsamında, "Anadolu Ateşi" dans topluluğu gösteri sundu.

Karadağ'ın başkenti Podgoritsa'daki Bağımsızlık Meydanı'nda, Cumhuriyetin 100. yıl kutlamaları kapsamında, Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçiliği, Podgoritsa Belediyesi ve Karadağ Türk Ticaret Odası (TurkCham) işbirliğiyle "Anadolu Ateşi" gösterisi gerçekleştirildi.

Türkiye'nin Podgoritsa Büyükelçisi Barış Kalkavan, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yıl dönümü etkinliklerinin ilkini, Karadağlı dostlarımızla beraber gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kalkavan, "Türkiye Cumhuriyeti, bundan 100 yıl önce 29 Ekim 1923'te kuruldu. Cumhuriyetimiz, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde, Türk milletinin büyük devletlere karşı verdiği Kurtuluş Savaşı sonucunda kuruldu." diye konuştu.

"TÜRKİYE-KARADAĞ İLİŞKİLERİ MÜKEMMEL DÜZEYDE"

"Türkiye'nin, bu 100 yılda, Türk kadınına kazandırdığı statüyle, sahip olduğu demokrasi seviyesiyle, gelişmiş ekonomi ve sanayisiyle, askeri gücüyle ve kalkınmasıyla muasır ülkeler arasında yer almayı başardığını" kaydeden Kalkavan, "Türkiye, milli gelirine oranla, insanı ve kalkınma yardımlarında dünyada birinci sıraya yerleşmiştir." ifadesini kullandı.

Kalkavan, Türkiye ile Karadağ'ın ortak kültür ve tarihi paylaştığını ve akrabalık ilişkilerine sahip olduğunu belirterek, iki ülke ilişkililerinin mükemmel düzeyde olduğunu kaydetti.

Podgoritsa Belediye Başkanı Olivera Injac da şehirde düzenlenen etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Doğu ile Batı arasında bir köprü olan Türkiye, kapsayıcılık ve birlik ruhunun örneğidir." değerlendirmesinde bulundu.

TurkCham Başkanı Burhan Genç, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılında taşıdığımız sevinç ve gururu sizlerle paylaşmak ve birlikte kutlayabilmek için toplandık. Büyükelçiliğimizin öncülüğünde, Karadağ ve Türk iş adamlarının birlikte daha 4 ay önce kurdukları, Karadağ Türk Ticaret Odası olarak bu organizasyonu gerçekleştirmekten gurur duyarız." dedi.

KAYNAK: AA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Ali Eren 7 ay önce Şikayet Et
    Büyük lider Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde son 20 yılda Türkiye itibar sahibi ,güçlü bir ülke konumuna geldi.Çok bedel ödedik milletçe ve ödemeye de devam ediyoruz.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 7 ay önce Şikayet Et
    son asırda avrupanın bize verdiği zararın zirve yaptığını görmeli ileriye dönük geçmişide hatırlayarak emin adımlarla zirveye doğru yürümeliyiz! bu mimvalde hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım yırtarım dağları enginleri aşarım....
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 7 ay önce Şikayet Et
    Haklısınız;Türkiye düşmanlığında AB birlik olma ruhunu hatırlıyor.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...