Libya'daki cesetler Akdeniz'deki koy ve körfezlere dağıldı

Libya'da yaşanan sel felaketinin ardından denizde çok sayıda cesedin çürüdüğü, ve cansız bedenlerin Akdeniz'de sadece tekneyle ulaşılabilen koy ve körfezlere dağıldığı belirtildi.

GİRİŞ 17.09.2023 10:55 GÜNCELLEME 17.09.2023 11:13
Bu Habere 80 Yorum Yapılmış

Libya'da yaşanan selde hayatta kalanlara dair umutlar azalmaya devam ederken, kurtarma ekipleri denizdeki cesetleri arıyor.

Uluslararası kurtarma ekipleri, cesetlerin çoğunun suda olduğunu belirterek, cesetlerin Akdeniz'den çıkarılması için daha fazla ekipman ve yardım çağrısında bulundu.

Tunuslu bir BM bir temsilcisi, Rusya, Arap ülkeleri, Türkiye ve İtalya'dan mevkidaşlarıyla yaptığı toplantıda, "Cesetler ciddi şekilde çürüyor ve bir noktada onları geri getirmek mümkün olmayabilir" dedi.

CESETLER AKDENİZ'DE SADECE TEKNEYLE ULAŞILABİLEN KOY VE KÖRFEZLERDE BULUNUYOR

Temsilci, "Müdahalemizin daha etkili olabilmesi için yardıma ihtiyacımız var" diye ekledi.

Mısır ve BAE'den diğer heyet temsilcileri, çoğuna yalnızca tekneyle ulaşılabilen Akdeniz'deki körfez ve koylarda cesetler bulunduğunu anlattı.

Orta Akdeniz'de etkili olan ve 10 Eylül'de Libya'nın doğusunu vuran "Daniel" fırtınası, Bingazi, Beyda, Merc, Suse ve Derne kentlerinde sel felaketine neden oldu.

Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, sel nedeniyle 11 Eylül'de ülke genelinde 3 günlük yas ilan etmiş, Libya Başkanlık Konseyi de kardeş ülkelere ve uluslararası kurumlara sel felaketinden zarar gören bölgeler için yardım çağrısında bulunmuştu.

Libya'nın doğu bölgelerindeki yağış miktarının son "40 yılın en yüksek seviyesinde" olduğu ifade ediliyor.

Zeynep Gül Haber7.com - Editör
Haber 7 - Zeynep Gül

Editör Hakkında

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden mezun oldu. İstanbul Ticaret Üniversitesi’nde Medya ve İletişim Sistemleri bölümünde yüksek lisans yaptı. Meslek hayatına Yeni Şafak’ta başladı. 10 yıl gündem ve dış haberler editörlüğü yaptı. Halen Marmara Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon bölümünde doktora öğrenimi görmektedir. Ocak 2023'ten bu yana Haber7.com'da ‘Dış Haberler Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 80
  • vatandaş 7 ay önce Şikayet Et
    Bu barajları şayet patlattılarsa bunu yapanlara hesap nasıl sorulacak bu siyonis abd bile olsa ? Savaş açmak gerekmiyor mu
    Cevapla
  • Nur 7 ay önce Şikayet Et
    Mert kardeş ALLAH Müslüman lari sevmeseydi cenneti vaad edermiydi bırakın dünya kafirlere ahirette Müslüman lara olsun onlar yalan dünyanın geçici ve sahte maliyla oyalansinlar Rabbim hepimizi feraha ulaştirsin yaralı kardeş lere şafii ismi hürmetine şifa versin ölmüş kerede rahmet eylesin inşallah
    Cevapla
  • Azize 7 ay önce Şikayet Et
    Rabbim yar ve Yardımcıları olsun.. Ülkemizde de bir çok felaketi yakın zamanda yaşadık ve bizlerden daha iyi anlayıp yürekten dua edecek kimse yoktur.. Neden sorunları tartışmak yerine oturup konuşmak denemiyoruz ki aslında lütfen.. Din, dil ne olursa olsun CAN ALLAH'IN CANI.. ÇOCUK BEBEK ANNESİNİN YAVRUSU NURU.. SEVGİLİ RABBİM SEN HER ANNEYİ YAVRUYU AİLEYİ KORU AYIRMA FELAKETLER YAŞATM.
    Cevapla
  • Hüseyin B. 7 ay önce Şikayet Et
    Allah bunun hesabını tüm ülkelerden sorar. Dünya bişey olmaz zanetmesinler. Nerde güçlü ülkeler. Dünya yardım örgütüleri. Allah bişey verir ne amarika neavrupa kalır.
    Cevapla
  • Metehan 7 ay önce Şikayet Et
    Avrupada amerikanda olsa 5 10 kişi olmez bile işte gelişmiş ulke farki
    Cevapla
  • Burhan 7 ay önce Şikayet Et
    Çok bilmiş Metehan ABD'de sadece bir orman yangınında 120 kişi öldü 950 kişi hala bulunamadı. Böyle bir sel olsa kim bilir ne olurdu? Cahil batı hayranı zavallı.
    Cevapla
  • Nur 7 ay önce Şikayet Et
    Allahım gazabından sana merhametine sığınırım Rabbim kainatı yaradan nezaman ne yapacağını kimseye bildirmemiştir her şey ona aittir dönüş yalnızca ve sadece onadir Hadi bakalım bunada itiraz edelim hı
    Cevapla
  • misafir 7 ay önce Şikayet Et
    Bakimi yapilamayan barajlar coktu. Senin yasindan uzun suredir ic savas var orada velet. Sen ortaokul ile ugras.
    Cevapla
  • Ömer 7 ay önce Şikayet Et
    Allah akıl versin çok seviyorsanız Avrupa da amerika orda kimse kimseyi zorla tutmuyor bu ülkede
    Cevapla
  • Hacer 7 ay önce Şikayet Et
    İşte böyle cahilce düşünenler olduktan sonra ülke gelişmesini bekle...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzsüzlüğün bu kadarı: DEM Parti'den skandal çağrı!
Şimşek talimatı verdi! Erdoğan'ın masasına geliyor: İşte kamuda tasarrufun ayrıntıları