PKK, işgal ettiği bölgelerde Kur'an eğitimini yasakladı

Terör örgütü PKK/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an-ı Kerim hafızlık eğitimini ve İslami müfredatı yasakladığı ifade edildi.

GİRİŞ 17.09.2023 15:59 GÜNCELLEME 17.09.2023 17:12
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

Terör örgütü PKK/YPG'nin omurgasını oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri'nin (SDG), Suriye'de işgal ettiği bölgelerde Kur'an-ı Kerim ve İslami ilim eğitimini yasakladığı ifade edildi.

"@zaboomaralsori" adlı bir Telegram kanalının yayınladığı belgede, PKK/YPG terör örgütünün 03.09.2023 tarihinden itibaren Suriye'de işgal ettiği alanlarda Kur'an-ı Kerim hafızlık eğitimini ve İslami müfredatı yasakladığı, bu kararı ihlal eden herkesin sorumlu tutulacağını belirttiği görülüyor.

Geçtiğimiz yıllarda PKK ve aparatlarının yakıp yıktığı şehirlerde inceleme yapılmıştı. Diyanet İşleri Bakanlığınca görevlendirilen heyet, yaptığı araştırmalarda dehşete düşüren sonuçlara ulaşmıştı. Raporda yer alan fotoğraflarda, örgütün camileri karargah olarak kullandığı minberi mevzi yaptığı görülmüştü. Kur'an-ı Kerim'e kurşun sıktıkları ve camileri delik deşik ederek tünel kazdıkları da ortaya çıkmıştı. 

PKK/YPG'den camiye ve evlere saldırıPKK/YPG'den camiye ve evlere saldırı

Bölgedeki çatışmalarda ağır darbe alan örgüt, kutsal mekanlara saldırıları da sürdürüryor.

KAYNAK: HABER7
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 44
  • cahit 7 ay önce Şikayet Et
    PYD nin olduğu bölgeler de Nüfusun %90 nı Müslüman bunları yapmalarına müsade etmemeleri gerekir bir gecelik iş eşkiya gurbu yok edilmeli
    Cevapla
  • Kızılelma 7 ay önce Şikayet Et
    Demek oluyorki Pkk Gavurdur.Gavura boyun eğende gavurdur.
    Cevapla
  • malatya balabanlı 7 ay önce Şikayet Et
    Ermeni işi olduğu belli fakat güneydoğudaki kürt kardeşlerimizin çoğunun hdp ye oy vermesi düşündürücü ve yanlış .
    Cevapla
  • talha 7 ay önce Şikayet Et
    Bu normalde, bizden gibi güzüken kafirler bu ülkede aynısını yapmıştı
    Cevapla
  • Mevlüt Aykılıç 7 ay önce Şikayet Et
    Bir zamanlar Kuran eğitimini chp hükümeti de yasaklamıştı.1923-1950
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri